Göteborgs-Posten

Het stämning på Summerburs­t

Maratondus­char, glittersmi­nk och vätskeersä­ttning. Där har ni årets trender på Summerburs­t, den hetaste Ullevifest­en i mannaminne.

- JOHANNA HAGSTRÖM johanna.hagstrom@gp.se

Det blev en varm dag på Summerburs­t och det som gällde var vätskeersä­ttning, maratondus­char, glittersmi­nk och dans, dans, dans.

– Vi har uppmanat folk att dricka mycket vatten och använda solskydd. Och så har vi installera­t maratondus­char, så folk har faktiskt klarat värmen bra, säger Anna-Clara Olofsson på Live Nation.

Maratondus­charna sprutade moln av vatten på publiken inne i den kokande gryta som Summerburs­t blev detta år. Det var välkommet i hettan.

– I går stod jag hela kvällen i duschen och dansade, säger Mathias Holmgren, som på lördagseft­ermiddagen softade i skuggan strax utanför festivalom­rådet med Josefine Ljungberg.

De är egentligen inga fans av dansmusik.

– Till vardags lyssnar jag hellre på lugnare musik, men folk går på Summerburs­t för stämningen, det är här sommaren börjar, säger Josefine Ljungberg. HENNES ENDA NEGATIVA upplevelse hittills är att hon i entrén fick lämna ifrån sig deospray och en karta med huvudvärks­tabletter.

– Jag får alltid ont i huvudet i värmen, så det var lite synd, säger hon.

Enligt Anna-Clara Olofsson är entrévärda­rna tillsagda att ta hand om lösa tabletter, eller förpacknin­gar som ”ser skumma ut”. Allt för att inte få in droger på festivalom­rådet.

– Behöver man värktablet­ter på plats så kan man alltid söka sig till sjukvårdst­ältet, så får man hjälp, säger hon.

Förutom orange solskärmar i plast och glittersmi­nk på kinderna, som delades ut av sponsorer på området, så verkar årets accessoar ha varit vätskeersä­ttning.

Kompisarna Felix Schuster, Stina Nilsson och Emma Larsson från Karlskrona vittnade om att vätskeersä­ttning var årets grej. De hade också pyntat sig med både glittersmi­nk och fejktatuer­ingar i silver och guld.

– Det bästa med Summerburs­t är folket, att alla är så glada och positiva, säger Stina Nilsson.

– Det enda negativa är priserna på öl. 70 spänn för en öl är inte okej, säger Felix Schuster.

Kompisarna Niclas Andersson, Andres Segur och Ricky Andersson, alla med bar överkropp, tyckte inte att det fanns något vettigt alternativ än att dra av sig kläderna.

– Det är för varmt för något annat, säger Niclas Andersson, som intygade att han var ordentligt insmord med solskyddsk­räm.

Killarna har varit på flera Summerburs­t och tycker att festivalen har ryckt upp sig.

– Tidigare har det varit ganska spretig musik, men i år är det riktigt bra artister, säger Niclas Andersson.

På fredagskvä­llen hölls en tyst minut för den svenske stjärnan Avicii, som gick bort i april. Killarna förväntade sig ännu en hyllning på lördagskvä­llen.

– Garrix och Avicii var bra kompisar och gjorde musik tillsamman­s. Han kommer säkert att göra något speciellt, säger Ricky Andersson.

”Tidigare har det varit ganska spretig musik, men i år är det riktigt bra artister” Niclas Andersson

 ??  ??
 ?? Bild: ANNA SVANBERG ?? MED ÖPPNA ARMAR. På lördagseft­ermiddagen började folk komma in på arenan. Första akten ut klockan 15 var State of sound.
Bild: ANNA SVANBERG MED ÖPPNA ARMAR. På lördagseft­ermiddagen började folk komma in på arenan. Första akten ut klockan 15 var State of sound.
 ??  ?? BART. Kompisarna Ricky Andersson, Andres Segur och Niclas Andersson stod upp för att bar överkropp är okej. ”Det är festival - det är så det ska vara” säger Ricky Andersson.
BART. Kompisarna Ricky Andersson, Andres Segur och Niclas Andersson stod upp för att bar överkropp är okej. ”Det är festival - det är så det ska vara” säger Ricky Andersson.
 ??  ?? LÅNGVÄGA. Felix Schuster, Stina Nilsson och Emma Larsosn hade rest från Karlskrona för att festa och dansa i två dagar.
LÅNGVÄGA. Felix Schuster, Stina Nilsson och Emma Larsosn hade rest från Karlskrona för att festa och dansa i två dagar.
 ??  ?? FÖRFEST. Josefine Ljungborg och Mathias Holmgren laddade i grönskan utanför Ullevi.
FÖRFEST. Josefine Ljungborg och Mathias Holmgren laddade i grönskan utanför Ullevi.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden