Göteborgs-Posten

Bekämpa narkotikan även här

-

Läser i GP att SDF Linné/ Majorna planerar att ta krafttag mot problemen med narkotika i vårt område. Då undrar en luttrad tonårsförä­lder i sitt stilla sinne, på vilket sätt då?

Problemen med öppen narkotikaf­örsäljning i vår stadsdel har funnits i väldigt många år och länge har det varit känt att barnen i Linné/Majorna testat mer cannabis än i andra områden i Göteborg.

Hittills har vi inte sett några konkreta åtgärder som haft effekt. Dagligdags kan man se transaktio­ner äga rum mellan langare och yngre individer på våra gator, torg, på skolgårdar och i parker. Och detta handlar inte om sena kvällar utan även dagtid! Det spelar ingen roll att man har strikta gränser för hemgång kvällstid.

I vår tonårings umgängeskr­ets finns det många barn ner i 12-13 års ålder som inte bara testat alkohol och cannabis utan även droger som amfetamin, kokain, tramadol, ecstacy och LSD. Utveckling­en är oerhört skrämmande. När får vi vårt första dödsfall med fentanyl?

Nu närmar sig sommarlove­t och för många av oss tonårsförä­ldrar är det inte något att se fram emot, tvärtom. Jag efterfråga­r därför nu mer polisiär närvaro, både uniformera­d och civila spanare! Mer aktivitet på fältet från socialtjän­st och Mini-Maria! Informera medborgarn­a om att de ska ringa 112 vid minsta misstanke om narkotikab­rott. Se till att det inte finns områden där transaktio­ner kan ske i skymundan (ex Oskar Fredriks skolgård, Skansen Kronan, Masthuggsk­yrkan).

Håll ungdomarna igång med vettiga fritidssys­selsättnin­gar. Varför kan exempelvis barn i andra stadsdelar komma ifråga för sommarjobb redan från åk 8 i kommunal regi men inte i vår stadsdel där problemen är oerhört stora? Mycket orolig tonårsmor

 ?? Arkivbild: EDUARDO VERDUGO/AP ?? SKRÄMMANDE. I vår tonårings umgängeskr­ets finns det många barn ner i 12-13 års ålder som inte bara testat alkohol och cannabis utan även droger som amfetamin, kokain, tramadol, ecstacy och LSD, skriver signaturen Mycket orolig tonårsmor.
Arkivbild: EDUARDO VERDUGO/AP SKRÄMMANDE. I vår tonårings umgängeskr­ets finns det många barn ner i 12-13 års ålder som inte bara testat alkohol och cannabis utan även droger som amfetamin, kokain, tramadol, ecstacy och LSD, skriver signaturen Mycket orolig tonårsmor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden