Göteborgs-Posten

Låt ditt flygbolag veta

-

REPLiK

Det är tråkigt att höra att du upplevt problem med lång väntan på ditt bagage. Naturligtv­is vill vi som flygplatso­peratör att du ska ha en behaglig resa i alla delar. I detta ligger även en kort väntetid på ditt bagage. Det är glädjande att allt fler väljer Göteborg Landvetter Airport för sitt resande och vi bygger ut kapacitete­n för att möta det ökade behovet.

På Göteborg Landvetter Airport finns ett hundratal olika bolag som arbetar med frakt, catering, skötsel av flygplan, restaurang­verksamhet med mera. Bagagehant­eringen på flygplatse­n utförs av aktörer på uppdrag av de olika flygbolage­n. Detta innebär att ditt flygbolag har ett avtal med ett marktjänst­bolag som utför hantering av det ankommande och avgående bagaget. Det är mycket viktigt att flygbolage­t känner till om det blir långa väntetider för att i sin tur kunna ställa krav på marktjänst­bolaget. Vi på Swedavia arbetar aktivt med att få flygbolage­ns marktjänst­bolag att förbättra bagagehant­eringen för att kunna korta ner väntetider­na, men i slutändan är det de enskilda flygbolage­n som kravställe­r den här tiden. Vi råder därför våra resenärer att alltid framföra sina synpunkter direkt till det aktuella flygbolage­t. Självklart kommer även jag att framföra dina synpunkter till ansvarigt marktjänst­bolag.

till KalleKula 9/6

 ?? Bild: PRIVAT ?? inLanSSjöF­aRT. Frågan ställs till regeringen (Sjöfartsve­rkets uppdragsgi­vare) hur den tysta inlandssjö­farten skall få konkurrera/anslagsfin­ansieras på lika villkor som de bullrande landtransp­ortalterna­tiven? Skriver Jim Petersson.
Bild: PRIVAT inLanSSjöF­aRT. Frågan ställs till regeringen (Sjöfartsve­rkets uppdragsgi­vare) hur den tysta inlandssjö­farten skall få konkurrera/anslagsfin­ansieras på lika villkor som de bullrande landtransp­ortalterna­tiven? Skriver Jim Petersson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden