Göteborgs-Posten

Tung förlust för Öis: ”Gjorde inte jobbet”

- LINUS PETERSSON

FOTBOLL: SUPERETTAN Utskällt i paus. Förlorare efter full tid. Örgryte hade det tungt mot Norrby. – Vi gjorde inte jobbet. Punkt, säger tränaren Thomas Askebrand. skällde ut sitt lag i paus. Det räckte dock inte längre än till en reducering. Norrby vann med 2–1.

Tungt för Örgryte som nu har fyra raka matcher utan seger. De tappar mark i toppen.

– En typisk baksmälla tyvärr. Det brukar tendera att komma efter att man har spela match några dagar tidigare, speciellt ett derby. Vi gjorde inte jobbet, vi var inte där. Det kan säkert ha suttit lite både mentalt och i benen efter urladdning­en senast, säger Askebrand. Vad sa du i halvtid?

– Att det inte dög helt enkelt. Vi bjöd på båda målen. Jag var ordentligt arg, det händer inte så ofta. Jag blir förbannad när jag tycker att man inte gör jobbet tillräckli­gt och det var en del som fuskade ute på planen. Eller fuskade ... de gjorde inte jobbet. Man kan inte gå på 7080 procent, eller ännu mindre som något gjorde. Då vinner du inga matcher för lagen vi möter är tillräckli­gt bra.

Mer om målen så. Norrbys 1–0 kom i den 15:e minuten. Daniel Paulson nickade undan en hörna, Jonathan Azulay snappade upp bollen och drog till på volley. Skottet dundrade in i det första hörnet.

– Så gjorde han aldrig när han spelade i Öis, suckade speakern. FÖR ER SOM inte vet var Azulay utlånad till Örgryte från IFK Göteborg under säsongen 2013. Det blev 27 matcher och ett mål då. Det gjordes tydligen inte med en vänstervol­ley …

Norrbys 2–0 kom i den 44:e minuten. Filip Almström Täthi tappade boll på offensiv planhalva och gästerna kunde kontra. Boll ut till Adam Eriksson som vek in från vänster och överlistad­e Stojan Lukic med ett välplacera­t skott intill den bortre stolpen.

Jacob Ericsson tryckte in 2–1 med ett lågt skott i den 73:e minuten. Örgryte kvittering­sjagade därefter. Det var nästan spel mot ett mål. Norrby backade hem med allt och alla.

Daniel Paulson hade ett skott precis utanför. Emil Skogh ett precis över. drama, men det slutade DET BLEV ETT 1–2.

– Vi var alldeles för dåliga för att vinna matchen, suckar Diego Montiel som var tillbaka i startelvan efter sin skadefrånv­aro.

– Vi spelade ganska naivt. Vi körde bara på en kant som att vi skulle springa runt hur enkelt som helst och slå inlägg. Vi måste anfalla på olika sätt. Sedan kändes vi inte riktigt där. Det känns bara skit nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden