Göteborgs-Posten

Boxspelet nyckeln i GFC:s jakt på toppen

- LINUS PETERSSON

FOTBOLL: DAMALLSVEN­SKAN Damallsven­skan startar om. Och Göteborg FC siktar på att lyfta från den nuvarande sjätteplat­sen. – Vi behöver bli lite skapare i boxen, säger lagkapten Beata Kollmats.

Landslagss­pelarna har återvänt till Göteborg och vardagen.

De flesta trillade in under veckan medan amerikansk­a Christen Press anslöt först i går, lördag.

I dag, söndag, reser hon, tillsamman­s med resten av Göteborg FC, norrut för match mot Eskilstuna.

Ett Eskilstuna som slutade trea i fjol, men som bara är tia nu.

– Press är lite jetlaggad, men alla är skadefria vilket känns bra, rapportera­r tränaren Marcus Lantz. Dina tankar inför att möta just Eskilstuna?

– De har ett bra lag och det blir en tuff match. Men kommer vi upp i den nivå som vi har haft i de senaste matcherna så har vi en chans att vinna. Beata Kollmats fyller i: – Det är ganska jämnt med poängen och man kan nog luras lite av deras målskillna­d. De förlorade med 9–0 mot Rosengård och har haft lite otur med skador. Men de har flera landslagss­pelare och är bra, det vet vi. Det blir ingen lätt match. LAGKAPTENE­N SKREV FÖRÖVRIGT på ett nytt GFC-kontrakt i dagarna. Bläcket har knappt hunnit torka.

– Det känns kul såklart. Jag hade inte förlängt om jag inte hade trivts. Det känns spännande! Målet är att komma ut i Europa igen så småningom och ett SM-guld hade inte varit fel det heller. Vi har tränare som tror på oss och som inte vill annat än att vinna. Det känns som att vi har något bra på gång. Är det något speciellt ni behöver förbättra för att klättra högre upp än er nuvarande sjätteplat­s?

– Om man ser till chanserna vi har släppt till så har det inte varit så många rena målchanser. Målen som vi har släppt in har varit lite onödiga tycker jag. Så, vi behöver bli lite skapare i boxen. Både offensivt och defensivt. Jag tror att det kommer. Marcus Lantz igen: – Vi har spelat en jäkla bra fotboll i stort sett hela tiden. Problemet har varit målskyttet. Nu vann vi mot Kristianst­ad (1–0) senast och spelade bra. Vi har gått tillbaka och kollat lite klipp från den matchen. Tjejerna har tagit åt sig bra. Det är mycket nytt för dem på kort tid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden