Göteborgs-Posten

Trögstarta­t Blåvitt föll mot Djurgården

- ANDREAS LITHANDER

FOTBOLL: TRÄNINGSMA­TCH IFK Göteborg avslutade träningslä­gret i Dalarna med en trög och en lite mer livligare halvlek mot Djurgården på Kvarnsvede­ns IP i Borlänge. Närmare än en reducering av Tobias Hysén kom inte Blåvitt. med ett välplacera­t skott i Erik Dahlins vänstra hörn.

Djurgården hade ett klart grepp om händelsefö­rloppet och dominerade både bollinneha­v och antalet chanser. Efter Chilufyas 1-0 fyllde Haris Radetinac på med 2-0 när han från sin vänstermit­tfältsposi­tion vek in och placerade vackert in bollen i bortre hörnet bakom en till synes chanslös Dahlin. VICTOR WERNERSSON HADE IFK Göteborgs bästa möjlighet precis innan den första halvleken blåstes av. Med bara sekunder till pausvilan gick hans vänsterinl­ägg i ribban bakom Tommi Vaiho. Närmare än så kom inte Blåvitt i en trög första halvlek TOBIAS HYSÉN

Elias Omarsson hade ett lysande tillfälle att ge laget ledningen tidigare men fick ingen vidare träff med vänsterfot­en och skottet smet utanför.

Efter pausvilan gjorde Poya Asbaghi tre byten och fick se sitt IFK Göteborg uppträda betydligt rappare och mer pressbenäg­et – samtidigt som Djurgården luftade fler och fler juniorer ju längre halvleken led. GIORGIJ CHARAISJVI­LI FICK vandra rakt in i stockholma­rnas straffområ­de men skottet tog Tommi Vaiho hand om. Men när inbytte Tobias Hysén lät vänsterfot­en tala med ungefär en halvtimme kvar att spela gick bollen i nät i Vaihos borte hörn. IFK Göteborg fortsatte sedan att föra spelet – men något ytterligar­e mål i Änglarnas favör kom inte.

– De spelar igenom lite för enkelt. I andra halvlek får vi lite längre anfall och vi kan vinna tillbaka bollen. Med lite flyt hade vi kunnat gjort något mål till, säger Tobias Hysén. Hur är formen?

– Det är väl som för Djurgården antagligen. Vi har haft mycket aktivitete­r som tagit kraft och energi både mentalt och fysiskt. Det ska bli skönt att komma hem. Formen är där den ska vara med en dryg månad kvar till allsvenska­n.

Det var en match med två ansikten. Det ena, det andra halvlekens, lär IFK Göteborg ta med sig inför hösthalvan av allsvenska­n.

– Vi släpper in målen på de chanserna vi släpper till emot oss. Det måste bli bättre. Det handlar om att ta bort målchanser­na så mycket det går. Likadant i andra änden. Vi måste göra fler mål. Det är det enkla i fotboll, säger målskytten Hysén.

”Det handlar om att ta bort målchanser­na så mycket det går. Likadant i andra änden. Vi måste göra fler mål.”

Erik Dahlin – Carl Starfelt, André Calisir, Kristopher Da Graca – Emil Salomonsso­n, Amin Affane, Mix Diskerud, Victor Wernersson – Sebastian Ohlsson, Elias Omarsson, Giorgij Charaisjvi­li