Göteborgs-Posten

Punktmarke­ring ska stoppa Forsberg

- FREDRIK JANLIND fredrik.janlind@gp.se

Endast två mål på de sju senaste landskampe­rna för Janne Anderssons landslag. Lägg där till att Sydkorea planerar att punktmarke­ra Emil Forsberg så ser det tunt ut offensivt för Sverige.

– Emil är rätt hal så jag hoppas vi kan använda honom ändå i vårt anfallsspe­l, säger Janne Andersson.

Det har blivit en följetong för landslaget.

”Ni gör ju inga mål längre!”. ”Hur ska ni göra mål?”. Ända sedan uppladdnin­gen inför VM-slutspelet i Ryssland drog igång har Janne Andersson dock behållit sitt halländska lugn och inte visat upp någon direkt oro över att det sett knackigt ut offensivt.

För på de sju senaste matcherna för landslaget så har det endast blivit två mål framåt. Siffror som inte direkt sprider skräck i Sydkorea, Tyskland och Mexiko.

– Vi vill spela på ett varierat sätt och skapa mål och målchanser på det sättet. Vi har mött väldigt bra motståndar­e under uppladdnin­gen och det har varit chansfatti­ga matcher som vi har spelat. Vi har inte skapat så mycket men vi har inte heller släppt till särskilt mycket heller. Men jag känner att vi kan göra mål från distans, på inlägg, på fasta och det finns flera olika sätt för att att göra mål på, säger Janne Andersson och fortsätter.

– Jag hoppas att det lossnar nu mot Sydkorea.

Lagkaptene­n Andreas Granqvist som fått samma frågor under ett par veckor är inte heller orolig utan tror att det ska lossna under måndagen.

– Det är klart att vi vill göra mål i våra matcher. Men de tre senaste länderna vi har mött är alla topp 15 i världen. Vi har ändå inte låtit dem skapa chanser på oss och jag tror på oss. Vi har bra forwards i truppen som kan göra mål när chansen dyker upp och jag hoppas att vi har sparat målen till VM, säger han. OM MAN SKA tro på sydkoreans­ka rapporter så kommer fokus för dem att ligga på Emil Forsberg. En möjlig punktmarke­ring finns på agendan från den sydkoreans­ka förbundska­ptenen Shin Tae-yong.

Lägg där till att det enda som de sydkoreans­ka journalist­er frågar om? Jo, det är Emil Forsberg.

– Vi har inte förberett oss konkret på det sättet att de ska jaga honom i 90 minuter. Emil är en viktig spelare för oss och det förstår man att motståndar­na har koll på som har scoutat oss. Men vi jobbar mycket med rörelse och samhandlin­g i vårt anfallsspe­l och Emil är hal så jag hoppas att vi kan använda honom ändå, även om de väljer ett markerings­sätt på det sättet, säger Janne Andersson. SÅ HUR KOMMER det att bli? Jo, Sydkorea vill inte avslöja särskilt mycket.

– Jag funderar inte egentligen på en punktmarke­ring av Forsberg. Om det är så att han hamnar mitt framför en spelare så kommer de fokusera på honom. Men vi fokuserar inte specifikt på honom, säger sydkoreans­ke förbundska­ptenen Shin Tae-Yong.

 ??  ?? EMIL FORSBERG.
EMIL FORSBERG.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden