Göteborgs-Posten

Sydkorea: ”Det är en match vi måste vinna”

-

Den sydkoreans­ke förbundska­ptenen, Shin Tae-yong, är minst sagt tydlig inför premiären mot Sverige.

– Det är en match vi måste vinna, säger han.

Janne Andersson var mer inne på att det är tre matcher i gruppspele­t och först efter det så har man ett resultat. Kanske för att ta bort lite press från sina spelare inför VMpremiäre­n mot Sydkorea.

Den sydkoreans­ke förbundska­ptenen som även han gör sitt första mästerskap är dock desto tydligare.

– När det gäller matchen mellan Sydkorea och Sverige så är det en match vi måste vinna. Jag tror att båda lagen tänker likadant där och vi vill verkligen vinna och det är så vi har lagt upp det, säger han och fortsätter.

– Jag känner mig ganska lugn. Om vi bara gör det som vi har förberett oss på så kommer vi att få se goda resultat.

Vet du hur du kommer formera ditt lag?

– Ni kommer att få se uppställni­ngen på måndagen. Sverige kan inte dölja det för så har de alltid spelat och vi vet i princip vilka spelare som det kommer att bli. Det är inget som har varit dolt på något sätt. Men det svenska laget vet inte vilka vi kommer att spela med och det kommer jag inte att sitta här och avslöja.

Vad avgör vilka du väljer?

– När det gäller fotboll så handlar det om att inte släppa in mål och att göra mål. Vi kan förstås göra första målet men om det är så att man spelar mot en stark motståndar­e så kanske man fokuserar på försvar i första hand. Det är lite svårt att svara på den frågan för om jag svarar på den så upplyser jag alla om REDO FÖR SVERIGE. Ki Sung-yueng och Shin Tae-yong.

”Vi har förberett oss för VM i fyra år nu och alla har jobbat väldigt hårt. Det är inte bara de som är uttagna nu utan även många andra”

KI SUNG-YUENG Lagkapten uppställni­ngen så jag väljer att inte svara på den. DEN SYDKOREANS­KE LAGKAPTENE­N, Ki Sung-yueng gör sitt tredje VMslutspel med Sydkorea efter att ha varit med både 2010 och 2014.

– Det blir väldigt spännande och jag hoppas att det blir en riktigt bra match för alla våra supportrar och att vi får ett bra resultat, säger han och fortsätter.

– Vi har förberett oss för VM i fyra år nu och alla har jobbat väldigt hårt. Det är inte bara de som är uttagna nu utan även många andra. Som lagkapten känner jag ett ansvar och jag vill prestera bra och det är bara naturligt. Jag vill att alla spelare ska kunna förbereda sig på ett bra sätt och jag försöker stötta och hjälpa på bästa sätt. Ibland blir det spänningar inom laget och ibland blir det för lättsinnig­t. Där försöker jag att hitta en balans och det är min uppgift för att vi ska kunna göra det så bra som möjligt.

 ?? Bild: CARLOS BARRIA ??
Bild: CARLOS BARRIA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden