Göteborgs-Posten

Försökte lura svensk spion med nummer

- FREDRIK JANLIND

Den sydkoreans­ke förbundska­ptenen har gjort vad han har kunnat för att försvåra för Janne Andersson och de andra i ledarteame­t – något han gjort enligt plan.

– Vi ville förvilla det svenska laget, säger han.

Det har varit rejält med fokus på spioner under VM i Ryssland för Sverige och Sydkorea. Detta efter att det blev känt att den svenske spionen Lars Jacobsson åkt på en stängd träning för Sydkorea och blivit ertappad.

– Vi fick höra talas om en svensk spion och det hörde jag också. Men det är ju så att det finns möjlighete­r att titta på andra lags matcher och träningar och oavsett vilket lag det handlar om så vill man ju ta reda på det man kan. Det gör vi ju som en del i vårt arbete. Det är viktigt att vi förstår oss på motståndar­na och det är en del av det jobb vi har att göra, säger förbundska­ptenen Shin Tae-Yong.

Har ni spionerat på Sverige?

– När det gäller den frågan så tror jag att alla förbundska­ptener känner att man blir spionerad på. Det är ett arbete man ska göra och analysera motståndar­na och vi gör allt vi kan för att vinna matcherna och det har man en förståelse för. UNDER FÖRBEREDEL­SERNA HAR

 ?? Bild: JOEL MARKLUND ??
Bild: JOEL MARKLUND
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden