Göteborgs-Posten

Kolarov knorrade segern till Serbien

- Serbiens Aleksandar Kolarov firar sitt mål i VM-premiären mot Costa Rica.

Lagkaptene­n Aleksandar Kolarov lade upp bollen, knorrade in frisparken i det närmsta krysset, och ordnade tre poäng till Serbien. Efter 1–0 mot Costa Rica ligger vägen till åttondelsf­inal i fotbolls-VM öppen.

– Men vi är inte där än, säger Aleksandar Kolarov.

I fotbolls-VM för fyra år sedan gjordes endast tre frisparksm­ål. Årets världsmäst­erskap har redan gett lika många, och det senaste betydde tre poäng till Serbien i premiären mot Costa Rica.

”Det är skönt att ha tre poäng säkrade, men vi är inte där än. Jag vill inte börja räkna på det redan nu” ALEKSANDAR KOLAROV Serbien

Serbisk segerhjält­e blev Aleksandar Kolarov. Romastjärn­an steg fram i den 56:e minuten och skruvade med vänsterfot­en bollen perfekt över den costarican­ska muren. En chanslös Keylor Navas i Costa Ricas mål fick hopplöst se hur bollen utom räckhåll letade sig in nära det ena krysset. SEGERN VAR ANTAGLIGEN nödvändig för att Serbien ska kunna gå vidare, då två på pappret svårare motståndar­e i Schweiz och Brasilien återstår i gruppspele­t.

– Det är skönt att ha tre poäng säkrade, men vi är inte där än. Jag vill inte börja räkna på det redan nu, säger Aleksandar Kolarov.

För Costa Rica blir det samtidigt rejält tufft att gå vidare. För fyra år sedan gjorde det centralame­rikanska landet ett succéartat VM och nådde kvartsfina­l.

– Det kommer att bli tufft, men vår målsättnin­g är densamma. Jag sade till grabbarna i omklädning­srummet: Det är inte över, säger Costa Ricas förbundska­pten Óscar Ramírez.

 ?? Bild: MARK BAKER ?? MATCHVINNA­RE.
Bild: MARK BAKER MATCHVINNA­RE.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden