Göteborgs-Posten

Lindberg spelklar – med huvudskydd

- LINUS PETERSSON

Huvudskydd på. Och Jonas Lindberg, 29, är redo för spel mot Degerfors.

Jonas Lindberg tvingades kliva av tisdagens derby mot Örgryte efter att ha träffats av en boll i huvudet. Efteråt konstatera­des hjärnskakn­ing och spräckt trumhinna.

Lindberg själv mindes inte ens att han hade spelat match.

– Jag minns inte uppvärmnin­gen. Jag minns ingenting. Jag minns att jag var på brorsans student, vid fyratiden. Efter det minns jag inte så mycket. Det är kolsvart, sa han då. SEDAN DESS HAR Gais-anfallaren gått uppför hjärntrapp­an - förvånansv­ärt fort ska sägas. Redan till måndagens möte med Degerfors är han tillbaka i matchtrupp­en.

– Jag har inte haft så mycket huvudvärk egentligen, det var mer att de var oroliga för minnesluck­orna. Jag har varit lite seg, men det har ändå gått snabbt känner jag. Jag var med och tränade utan kontakt i går (lördag) och lite mer med kontakt i dag (söndag). Jag hoppas att jag inte får något bakslag på det här, det är det man är orolig för. Men det har känts bra de andra dagarna vilket är jätteskönt, säger han.

Har minnet kommit tillbaka?

– Det är inte helt svart nu. Det finns lite glimtar av matchen som har kommit i efterhand. Det känns bra. TOLKAR MAN SÖNDAGENS träning rätt kommer Lindberg inte bara finnas med i matchtrupp­en utan också i startelvan. 29-åringen bildade anfallslin­je tillsamman­s med (3-4-3): Mehic - Wängberg, Nyström, Grozdanic - E. Westermark, Bergholtz, Östling, Andersén - Zeljkovic, Hamidovic, Lindberg Edin Hamidovic och Ajdin Zeljkovic under de avslutande spelövning­arna.

– Vi får se hur det ser ut i morgon (måndag). Jag får spela med det här skyddet i så fall ...

Han visar upp det pannbandsl­iknande huvudskydd­et. Samma typ som Häckens Rasmus Lindgren använder.

– Det är en liten säkerhetsg­rej. Det ska hjälpa lite mot smällar runt tinningarn­a bland annat. Det blev ingen hjälm i alla fall, det är skönt! OCH DET ÄR klart att Jonas Lindberg behövs i Gais. Inte bara med tanke på hans egen skicklighe­t utan också med tanke på klubbens långa frånvaroli­sta.

Avstängda: Carl Wede, Jesper Westermark, Junes Barny och Niklas Olsson.

Skadade: Alexander Nadj, Daniel Janevski, Allan Mohideen, Alexander Leksell och Daniel Bennassar Nilsson.

Frågetecke­n: Dusan Djuric.

– Han har ett svullet knä. Vi får se hur det blir där, berättar tränaren Bosko Orovic.

Om den långa frånvaroli­stan säger han:

– Nu får de som har fått mindre speltid visa att de ska ha platsen. Och om Jonas Lindberg:

– Han har följt hjärntrapp­an och den verkar säga att det är okej. Väldigt skönt!

Måndagens motstånd Degerfors är tabellsjua, två poäng före Gais. De kommer senast från en 4–1-förlust mot Helsingbor­g. Gais alltså från en stark upphämtnin­g och ett starkt 4–4-resultat i derbyt mot Örgryte.

– Vi släppte in fyra mål i och för sig, men det ger självförtr­oende att göra fyra framåt och ta igen det. Det är alltid en liten större glädje för oss att kvittera i 97:e än att släppa in ett i 97:e. Så det gav lite extra glädje, det hade varit tyngre att förlora den matchen, säger Lindberg.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? NYCKELSPEL­ARE. Efter smällen i senaste matchen byttes Jonas Lindberg ut med hjärnskakn­ing.
Bild: MICHAEL ERICHSEN NYCKELSPEL­ARE. Efter smällen i senaste matchen byttes Jonas Lindberg ut med hjärnskakn­ing.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden