Göteborgs-Posten

Ilic: ”Önskar att det var fotbollsmä­ssigt”

- LINUS PETERSSON

Stefan Ilic vår har varit tung utanför fotbollspl­anen. – Ibland blir det inte som man har tänkt sig, säger han.

Han virvlade in i Gais inför säsongen. Och tanken var att Stefan Ilic skulle virvla vidare in på säsongens alla superettan-planer.

26-åringen har dock bara startat fem av tolv matcher under våren. Det kan ha sin förklaring i att han har haft det tufft utanför planen.

– Det har varit jobbigt, ja. Det är av personliga skäl, det har inget att göra med att jag inte har fått spela. Ibland blir det inte som man har tänkt sig, man är människa.

Han vill inte gå in mer detaljrikt än så.

– Jag önskar att det hade varit fotbollsmä­ssigt. Då hade man tagit sig igenom det lätt! Men när man inte fungerar som människa fungerar man inte som fotbollssp­elare heller. Det känns tråkigt att jag inte kan visa mitt rätta jag. Gais-tränaren Bosko Orovic: – Han har haft det tufft, riktigt tufft. Jag lider med pojkstacka­ren. Privata skäl, som vi inte går in på, och ... Han började för jäkla bra när han kom och så fick han problem med ryggen. Efter det har han inte riktigt hämtat sig. OROVIC OCH KLUBBEN gör vad de kan för att hjälpa sin yttersprin­gare.

– Vi försöker. Vi ska sätta oss ner här de sista två, tre veckorna och se hur vi kan lösa det. Han har haft ett helvete faktiskt och jag lider med honom.

Ilic om stödet från Orovic - och Gais:

– Jag har känt Bosko jättelänge och känner att jag kan prata med honom mer än bara som en tränare. Sedan har vi Håkan (Linde-Nilsson) som sköter det mentala.

Ilic anslöt till Gais från IK Brage. Hans kontrakt med klubben sträcker sig över 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden