Göteborgs-Posten

Gillt för Tilda och Ella

- OSKAR AVEDAL

ringen två gånger tidigare. Förra året och året innan dess, för de båda är det turneringe­ns storlek och alla olika lagen som lockar mest.

– Det är jättekul att spela Partille Cup, det är roligt med så många olika lag. Och att spela så mycket matcher som möjligt, säger Ella. Hon fortsätter.

– Det bästa är att vi får spela så mycket handboll och möta många nya olika lag vi inte mött tidigare. I år har vi mött lag från Norge, Finland och Frankrike, berättar hon. TILDA STÄMMER IN, det roligaste är att möta så många nya lag. TILDA BÖRJESSON, Kungälv HK

– Det är jättekul, det är en väldigt stor cup så man ser väldigt många olika lag. Det är roligt att möta lag från andra länder, säger hon.

Gruppspele­t har varit en succé för Kungälv, bortsett från en förlust i första matchen har laget vunnit sina matcher.

– Detta året har varit bäst hittills. Första året skadade jag mig så jag inte kunde vara med och spela så mycket. Förra året var ju också väldigt kul men det känns som det kommer gå bra i år, säger Tilda. DAGENS MATCH DÅ? Även denna match slutade med vinst, till slut blev resultatet 16-6 till Kungälv. Men efter matchen följer spänd väntan, gruppen är ännu inte avgjord. Den avgörs istället några timmar senare på en plan alldeles intill.

– Vi spelade ihop oss bra och alla gjorde det bästa de kunde. Nu väntar vi på de som ligger före oss och ser hur det går i deras sista match, säger Ella Wilsgaard.

Kungälv slutar till slut tvåa i gruppen efter att norska Böler IF vunnit sin avslutande match och därigenom vunnit gruppen.

”Det är lite speciellt med att möta ett lag från Norge. De börjar med klister och lite större bollar tidigare än vad vi gör, så det är lite ovant.”

 ?? Bild: THOMAS JOHANSSON ??
Bild: THOMAS JOHANSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden