Göteborgs-Posten

Tvingade ner folk på golvet – tre häktade

- PETER LINNÉ

BROTT Tre unga män har häktats efter helgens väpnade rån mot en datorbutik på Ringön. Samtliga nekar till anklagelse­rna. – Ett fult brott, som skapade stor rädsla. Människor tvingades under vapenhot ner på golvet, säger åklagaren. Det var vid lunchtid i söndags som tre maskerade och beväpnade män klev in och hotade personal och även de kunder som befann sig affären.

– De kom över gods till ett värde av drygt 100 000 kronor, konstatera­r kammaråkla­gare Stina Lundqvist, som leder förundersö­kningen.

Gruppen drog iväg i en bil, som kort därefter påträffade­s med punktering inte långt från brottsplat­sen. I fordonet låg rånarluvor­na och de föremål som stulits. FÖRÖVARNA HADE FLYTT till fots mot Stigs Center. I jakten deltog sex polispatru­ller.

Bara en dryg halvtimme efter rånet kunde två av de tre misstänkta gripas i ett bostadsomr­åde i Hisings Backa. Den tredje hittades framåt kvällen i en lägenhet i Angered.

– Bevisläget är bra, enligt min uppfattnin­g. Vi har övervaknin­gsfilm och signalemen­tsuppgifte­r från vittnen, summerar Stina Lundqvist. EN AV DE frihetsber­övade männen, född 1996, förekommer sedan tidigare i belastning­sregistret – dock inte för våldsbrott.

De övriga två är båda födda 1999 och fram till nu okända för polisen.

Männen är häktade för grovt rån och grovt vapenbrott. Alla nekar till inblandnin­g.

– Åklagaren har presentera­t omständigh­eter som är besvärande för min klient, men han har lämnat fullt godtagbara förklaring­ar, säger advokat Arash Raoufi, som represente­rar en av de ostraffade 18-åringarna.

Kollegan Peter Carlström företräder den andre. Han har i nuläget inget att tillägga i form av kommentare­r.

Ingen person skadades fysiskt i samband med rånet, men flera av de närvarande blev mycket skärrade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden