Göteborgs-Posten

Målkalas inledde första finaldagen

- OSKAR AVEDAL

Målkalas, publikfest och upphämtnin­g. Fredagens första final bjöd på det mesta. I slutändan var det KFV Segeberg som drog det längsta strået och fick åka segerbuss längs med Avenyn. – Det känns fantastisk­t att vinna, säger Rieke Sterner.

De allra flesta av tjejerna från KFV Segeberg var med i laget som vann F11-klassen förra året. Så det var vana mästare som gick ut på Ullevi strax efter lunch på fredagen med F12-klassen. Men det skulle bli AIK som tog ledningen. Dubbla mål av Bianca Tihi gav Stockholms­laget en tidig ledning. Men Segeberg skulle inte ge sig. På läktaren var de starkt uppbackade av en stor klack och på planen fanns ingen känsla av uppgivenhe­t. KFV Segeberg skulle tillbaka. EN AV DE i KFV Segeberg som inte var med förra året är Rieke Sterner. Kanske var det just den hungern efter en seger som gjorde att hon var en av dem som klev fram. Strax innan paus reducerade Rieke till 2–3 och fyra minuter in i andra halvlek slog hon in kvittering­en.

– Att spela här i Göteborg har varit jättekul, det har varit en jättebra vecka, säger hon och fortsätter:

– Förra året vann min syster och nu kommer jag hem med ett guld. Det är jättekul.

Minuterna som följde efter Riekes kvittering blev dramatiska. AIK tog ledningen igen, och Segeberg kvitterade igen. Med tio minuter kvar stod matchen och vägde. Skulle det kanske gå hela vägen till straffar? Men så i matchens 48 minut (av 50) Gjorde Lea Osbahr mål på ett skott utifrån.

– Det är ofattbart, det känns fantastisk­t att vi vinner, säger Rieke Sterner.

??  ?? TYSK VINST. AIK föll tungt mot KFV Segeberg.