Göteborgs-Posten

Första gången gillt för norska Tiller

- OSKAR AVEDAL

Det blev inget första guld för Island när F16-finalen avgjordes där Reykjavik-laget Valur ställdes mot norska Tiller. Istället skulle det bli första gången gillt för Tiller i Gothia cup. – Det är också jättekul att komma hit och vinna direkt, säger Tiri Olsen efter matchen.

För Tiller var det första gången någonsin i Gothia cup. Pris som matchens mest värdefulla spelare (MVP) fick Tiri Olsen som stod för ett mål och en fin försvarsin­sats när ledningen skulle försvaras.

– Det känns lite konstigt att vinna. Gothia är en sådan stor cup med så många lag. Vi har kämpat sjukt mycket för att komma hit och vi har kämpat oss igenom alla matcher. Vi vinner ganska stort här i dag. Det har varit en spännande upplevelse att vara här, säger hon efter matchen. TILLER SPELAR SITT första Gothia cup, men har gått igenom många turneringa­r tillsamman­s innan. Det är ett lag som är vana att spela med varandra, något Tiri lyfter fram som ett recept för segern.

– Det har varit en tuff vecka, men vi har spelat så länge tillsmans. Att vi kan komma hit och göra det så bra är väldigt kul, säger Tiri.

Gothia-finalerna avgörs inne på Gamla Ullevi. Något som gör att de ofta får en extra inramning och känsla för spelarna. F16-finalen var inget undantag.

– Det är stort att spela på Ullevi. Det är väldigt stort med så många i publiken som hejar på en och med så mycket liv, berättar Tiri Olsen.

Matchen slutade 4–1 till Tiller.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden