Göteborgs-Posten

Blåvit barndomsdr­öm blev sann för Abraham

- ANTON GUSTAVSSON

I fredags meddelade IFK Göteborg att klubben har gjort klart med Superettan­s skyttekung Sargon Abraham – för anfallaren innebar det en dröm som gick i uppfyllels­e.

– För mig är Blåvitt en av Sveriges största klubbar och jag tror på framtiden i klubben, säger han.

Efter en lång tid av spekulatio­ner och rykten presentera­de IFK Göteborg i fredags Degerfors Sargon Abraham. Anfallaren har precis avslutat en träning med Degerfors när GP får tag i honom och anfallaren tycker att det är skönt att övergången äntligen är officiell.

– Så är det. Det har varit en tid med många frågor som jag inte har kunnat svara på. Det känns kul och IFK Göteborg är ett lag som jag följt sedan jag var liten, det är mitt favoritlag. SKÖVDE-KILLEN HAR PASSAT på att ta sig till Göteborg för att se sitt favoritlag spela när tillfälle har getts. Han var bland annat på plats när Blåvitt säkrade senaste SM-guldet MÅLSKYTT. på Ullevi mot Trelleborg.

Tio år senare skulle hans fru få en uppenbarel­se som senare skulle visa sig stämma.

– Jag var på Gamla Ullevi och tittade förra året tillsamman­s med min fru. IFK missade en straff i typ 87:e minuten och min fru sa till mig att om du kämpar så har du talangen för att spela här. Då trodde jag inte en sekund på det. Det känns faktiskt sjukt.

Efter tio mål och tre målgivande passningar under årets säsong fanns det intresse från fler klubbar än Blåvitt.

– Ja, det var ganska många klubbar som var intressera­de. Det fanns konkret intresse från tre allsvenska klubbar och två utländska.

Vilka klubbar rörde det sig om?

– Det vill jag inte kommentera av respekt för de klubbarna. REDAN I SLUTET av maj rapportera­de GP om att IFK Göteborg hade superettan­s skytteliga­ledare på radarn. Sakta, men säkert har övergången närmat sig och Abraham medger att det varit en del tankar som snurrat innan övergången blev klar.

– Det har varit ganska svårt, men jag tycker att jag skött det bra. När jag har spelat har jag lagt det åt sidan, men det klart att det var har varit ett par träningsma­tcher på slutet då jag kanske inte gått helt för fullt eller gått in i några onödiga dueller.

Man vill inte bli skadad när kontraktet ligger på bordet?

– Nej, precis.

Enligt Abraham var det dock aldrig något snack om vad valet skulle falla på – det var till Kamratgård­en flyttlasse­t skulle gå.

– Det är där jag vill spela. Jag träffade Poya och efter det var det ingen tvekan om att jag ville spela i IFK Göteborg. För mig är Blåvitt en av Sveriges största klubbar och jag tror på framtiden i klubben. Abraham fortsätter:

– Det har känts bra den här säsongen, men jag kräver alltid mer av mig själv. Förhoppnin­gsvis kan jag jobba hårt och bidra för att göra laget så bra som möjligt nästa säsong.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? KLAR. Sargon Abraham ansluter till IFK Göteborg efter årsskiftet.
Bild: MATHIAS BERGELD KLAR. Sargon Abraham ansluter till IFK Göteborg efter årsskiftet.
 ?? Bild: K-G Z FOUGSTEDT ?? Sargon Abraham har än så länge gjort tio mål för Degerfors i superettan.
Bild: K-G Z FOUGSTEDT Sargon Abraham har än så länge gjort tio mål för Degerfors i superettan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden