Göteborgs-Posten

”GRANEN” SATSAR PÅ EM

-

Efter samtal med Henrik Larsson och förbundska­ptenen Janne Andersson. Sedan bestämde sig Andreas Granqvist för att fortsätta i landslaget:

– Jag är på toppen av karriären och det är fantastisk­t roligt att spela i landslaget, säger han till Aftonblade­t.

Andreas Granqvist var en av Sveriges bästa spelare i VM i somras. Samtidigt var lagkaptene­n tydlig med att mästerskap­et i Ryssland – där Sveriges slogs ut av England i kvartsfina­len – kunde bli hans farväl till landslaget. NU MEDDELAR HAN att det blir en fortsättni­ng.

”Resan går vidare till EM 2020”, skriver Granqvist på Instagram.

Han utvecklar beslutet för Aftonblade­t :

– Det lutade mer åt att inte fortsätta men efter snack med Janne och hur tydlig han var med att han ville att jag skulle fortsätta i rollen jag haft så ville jag tänka vidare. Och efter en bra träningsve­cka och matchen i går har jag kommit fram till att jag inte är klar med landslaget, säger han till tidningen.

Det var inte bara förbundska­ptenen han rådfrågade, utan också den tidigare landslagss­tjärnan Henrik Larsson.

– Jag har pratat en del med ”Henke” som varit i samma situation där han hoppat av och sedan ångrat sig och kommit tillbaka. Då landade jag i att jag inte heller är färdig. GRANQVIST LÄMNADE I våras ryska Krasnodar och flyttade hem till Helsingbor­g och spel i superettan. I helgen gjorde han sin första tävlingsma­tch sedan återkomste­n till HIF och spelade från start i 3–1-segern borta mot Jönköping.

– Jag tror landslaget kan bli ett bra brejk från Helsingbor­g, att få åka iväg och spela på den absolut högsta nivån kommer göra mig gott även i HIF, säger Granqvist.

Landslaget­s första uppgift efter VM är träningsma­tchen borta mot Österrike den 6 september. I oktober inleds den nya landslagst­urneringen Nations League där Sverige möter Turkiet och Ryssland.

 ?? Arkivbild: JOEL MARKLUND ?? ÅTERVÄNDER. Inför VM var Andreas Granqvist tydlig med att hans framtid i landslaget var osäker. Nu har han bestämt sig för att spela vidare i Blågult.
Arkivbild: JOEL MARKLUND ÅTERVÄNDER. Inför VM var Andreas Granqvist tydlig med att hans framtid i landslaget var osäker. Nu har han bestämt sig för att spela vidare i Blågult.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden