Göteborgs-Posten

Wahlgren som gjord för Lotta på Liseberg

- CAROLINE WIDENHEIM caroline.widenheim@gp.se

LOTTA PÅ LISEBERG

Måndag 30 juli Bäst: Piccadilly Circus som allsång. Ren glädje. Sämst: Himlen är oskyldigt blå blir för såsig i värmen.

Publik: Fullt, men ett stort gäng försvinner när Wahlgren går av scenen.

Att gå på Lotta på Liseberg är inte att gå på vilken show som helst. Man lär sig vinka på kommando, att gunga i armkrok vid rätt tillfälle och vilken som är den lämpliga nivån av entusiasm efter reklampaus kontra efter ett artistuppt­rädande.

I detta universum av kontroller­ad eufori passar vissa bättre än andra, och Pernilla Wahlgren passar allra bäst. I en kavalkad av blonda hårsvall (The Poodles, Wahlgren och Malena Ernman) finns ingen som kan pendla mellan lättintagl­ig innerlighe­t och bubblande schlagergl­ädje som hon.

WAHLGREN HAR FÖR

övrigt inte släppt ett originalal­bum sedan 2006, men hon är proffs på att vara kändis. Under måndagen har hon hunnit skrivit ett blogginläg­g om resan till Göteborg och lagt upp bilder på sig själv med hundöron, på sonen Theo, hotellrumm­et, soundcheck, fansen på Liseberg och scendekore­n.

Men det är Ernman som inleder kvällen, med nyskriven låt från musikalen Så som i himmelen som har premiär i Stockholm i september. Det är vackert, men lika kvalmigt som klimatet. Man längtar efter den musikalisk­a motsvarigh­eten till lemonad, men det kommer inte.

Eric Saade träder in i pyjamasskj­orta och sjunger sin svenska version av Sabina Ddumbas Want från Så mycket bättre 2017. Lotta missar att originalet är på engelska och säger fel titel, men allt är förlåtet när husbandet kör introtävli­ng. Det är bara Gyllene Tider-låtar, och en kvinna i rosa ger kvällens bästa publikmedv­erkan med Sommartide­r.

Det finns ett par inslag som överlevt sitt bäst-före-datum. The Poodles är ett, låten Säg inte nej, säg kanske är ett annat.

GÖTEBORGSB­ANDET PAPER DOLLS

gör en stabil insats med sina solonummer, men verkar halvglada över allsångsle­deriet. Nåja, det kan inte vara för alla.

Pernilla Wahlgren sjunger en obegriplig­t såsig låt från sin nya soloshow, men det gör inget. Mellansnac­ket med Lotta ägnas åt att göra reklam för Wahlgrens soloshow. Hon säger saker som “jag är en glad skit” och pratar om att hon är tacksam för livet, för musik och barn och publik. “Ah men puss!!” Lika avväpnande är hon är ute i allsången. Där hittar till slut även Eric Saade formen. Ingen har tråkigt när han och publiken gungar loss till I can jive, helt oregissera­t.

Sista allsången leds av Ernman, men allvarligt – vem förutom hon kan hänga med i tonarterna i Gabriellas sång? Kanske Walhgren hade kunnat. I Lottaland kan hon allt.

Hon säger saker som “jag är en glad skit” och pratar om att hon är tacksam för livet, för musik och barn och publik. “Ah men puss!!” Lika avväpnande är hon är ute i allsången.

 ?? Bild: ANNA SVANBERG ?? PASSAR. Pernilla Wahlgren är som gjord för Lotta på Liseberg.
Bild: ANNA SVANBERG PASSAR. Pernilla Wahlgren är som gjord för Lotta på Liseberg.
 ??  ?? ERNMAN OCH THE POODLES.
ERNMAN OCH THE POODLES.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden