Göteborgs-Posten

Vill få fart på cocktailku­lturen

En mötesplats som ska tillfredss­tälla de flesta smaker och med ett cocktailut­bud utöver det vanliga. Så beskriver Christian Vikman nysatsning­en Contrast Public House på Tredje långgatan.

- JOHANNA HAGSTRÖM johanna.hagstrom@gp.se

– Det började med att vi skulle starta en liten cocktailba­r, men slutade med att vi köpte ett betydligt större ställe, säger nyblivne krogägaren Christian Vikman.

Han har en bakgrund som bartender och har vunnit priser och drivit krogar i Spanien och Oslo. Men nu är Christian Vikman från Lerum tillbaka i Västsverig­e och tänker dra i gång en ny krog i gamla nedlagda Station 16:s lokaler på Tredje långgatan.

– Vi heter ju Contrast och kommer att jobba mycket med kontraster. Vi kommer göra våra egna fancy cocktails, men gör så klart mojitos också, fast kanske med en liten twist, säger han.

FÖR MATEN STÅR

Christian Johannesse­n från Magnus och Magnus/ M2, och även här kommer det att erbjudas både fine dining och

”Huvudtanke­n är att folk ska ha kul. Gott käk och att ha roligt kommer före vikta servetter” CHRISTIAN VIKMAN

ägare Contrast Public House

enklare rätter. På samma sätt ska högt och lågt blandas på scenen, som kan ha upp till 250 personer i publiken.

– Vi håller på att boka för fullt och siktar på många liveband, men också standup, live-podcasts och annat. Huvudtanke­n är att folk ska ha kul. Gott käk och att ha roligt kommer före vikta servetter, säger Christian Vikman.

JUST DE VIKTA

servettern­a är en av många saker som inte är riktigt på plats än. Bland annat har inte alla möbler dykt upp än.

– Egentligen öppnar vi ju i september, men vi tröttnade på att vänta, så vi kör i gång redan 1 eller 2 augusti. Station 16:s möbler finns kvar, vi får väl använda dem så länge.

När allt är på plats så ska Contrast Public House andas ”grönt och gammalt”.

– Vi ligger i en gammal brandstati­on och jag gillar historia och vill dra in så mycket som möjligt av historiken, utan att folk ska få det kastat i ansiktet. Till exempel kommer det bli mycket fågelburar, för stadsdelen kallas gamla kråkstaden.

SJÄLV KOMMER HAN

att bidra med sina gedigna kunskaper i baren. Just cocktails är en vit fläck på Göteborgsk­artan, menar Christian Vikman.

– Alla andra stora städer har redan fått fart på sin cocktailku­ltur. Det är bara Göteborg kvar. Här är vi väldigt bra på öl, men nu ska vi få upp cocktailni­vån också. Vi satsar högt och vill inte vara något mellanmjöl­kställe.

 ??  ?? NYSATSNING. Christian Vikman siktar högt med nya krogen Contrast Public House på Tredje långgatan.
NYSATSNING. Christian Vikman siktar högt med nya krogen Contrast Public House på Tredje långgatan.
 ?? Bild: ANNA SVANBERG ??
Bild: ANNA SVANBERG
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden