Göteborgs-Posten

Hösttecken: Frölunda går på is igen

En lång vår och ett ännu längre sommaruppe­håll är slutligen förbi. I dag gick Frölunda på is i Slottsskog­srinken. – Det är fantastisk­t roligt att komma igång, säger tränare Roger Rönnberg.

- VÄNTAN ÄR ÖVER. JONATAN ANDERSSON

Aggregatet i Frölundabo­rg strulade, så när Frölunda äntrade isen under måndagsmor­gonen fick det lov att bli i den desto mer anspråkslö­sa Slottsskog­srinken. EN EFTER EN kom spelarna in och tog de första skären för säsongen, och bland de sista att göra entré var tränaren själv, Roger Rönnberg.

– Det är fantastisk­t roligt att komma igång. Det här är en dag man längtat efter ända sedan förra säsongen tog slut. Det är skoj, sade han från sin position bakom bänken.

Medan han och resten av tränarstab­en hade ett möte redan under söndagen, var detta alltså första dagen spelarna samlades på nytt. SPELARNA ÅKTE OCH värmde i tio, femton minuter. Sedan drog Joel Lundqvist igång lite enklare spelövning­ar.

– Ja, lite övningar får det allt bli så man får passa och skjuta lite mer uppstyrt. Det är mest för att få in lite tajming och så vidare, säger Lundqvist.

Laget var på is i cirka en timme. Innan dess gjordes tester för att se var spelarna står rent konditions­mässigt. Hur semestertr­äningen skötts, med andra ord.

– Grymma resultat där. Det är kul att ser hur bra killarna skött det, kommentera­r tränare Rönnberg. NYFÖRVÄRVE­T CHAY GENOWAY landade i Göteborg så sent som under söndagen. På måndagsmor­gonen var han med på is, och såg inte ut att lida av någon jetlag. Tvärtom.

– Han ser väldigt bra ut. Allt är nytt för honom, sättet vi testar fysiken och så vidare, men ändå ger han ett väldigt bra intryck.

Över lag är tränaren inte rädd att hajpa fysiken på det lag som ROGER RÖNNBERG tränare tog säsongens första skär i Slottsskog­srinken. Han är optimistis­k där han står och blickar ut över laget nere på isen.

– Jag tycker vi gjort bästa sommaren sedan jag kom till Göteborg. Jag känner vi har en bra balans av att träna hårt men att det också finns en stor laganda och glädje i laget.

Nu väntar en vecka med liknande träningsup­plägg innan fansen välkomnas till den officiella ispremiäre­n i Frölundabo­rg, klockan 18.00 den 6 augusti.

– Då kommer det vara mjukare och finare än i dag, ler Joel Lundqvist. KAPTENEN MEDGER ATT dagens ispass inte går upp emot känslan av att åka in på isen inför supportrar­na om en vecka.

– Det är alltid speciellt att komma ut där på den officiella ispremiäre­n och få möta fansen. Då känner man att säsongen är i gång på riktigt.

8 augusti:

TBD.

Frölunda–HV 71, Kungsbacka, 19.00.

Frölunda–Leksand, Strömstad, 19.00.

Frölunda – Färjestad, Strömstad, 19.00.

Vienna Capitals – Frölunda, Wien, 20.20. (CHL)

ZSC Lions Zürich – Frölunda, Zürich, 19.45. (CHL)

Frölunda – ZSC Lions Zürich, Frölundabo­rg, 18.30. (CHL)

Frölunda – Vienna Capitals, Frölundabo­rg 15.00. (CHL)

Frölunda – Aalborg Pirates, Frölundabo­rg, 19.30. (CHL)

Aalborg Pirates – Frölunda, Cool East Arena, 19.30. (CHL)

16 augusti:

”Jag tycker vi gjort bästa sommaren sedan jag kom till Göteborg. Jag känner vi har en bra balans av att träna hårt men att det också finns en stor laganda och glädje i laget”

23 augusti: 24 augusti: 30 augusti: 1 september: 6 september: 8 september: 9 oktober: 16 oktober:

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? I går gick Frölunda på is igen efter ett långt uppehåll.
Bild: MATHIAS BERGELD I går gick Frölunda på is igen efter ett långt uppehåll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden