Göteborgs-Posten

Chay Genoway har gjort sin första träning

- JONATAN ANDERSSON

Chay Genoway är en av flera backförstä­rkningar inför kommande säsong.

När Frölunda gick på is under måndagen fick kanadensar­en chansen att visa upp sig för första gången.

– Jag känner mig som en 17årig pojke igen. Jag är oerhört exalterad över att vara här, säger 31-åringen.

Så sent som under söndagen landade han i Sverige. På måndagsmor­gonen mötte han upp laget – och sattes på prov direkt med Coopertest (fystest) och ispass.

– Det lilla jag sett av stan ser riktigt fint ut. Och så vädret på det så klart. Jag har verkligen uppskattat allt hittills, säger nyförvärve­t Chay Genoway.

Fru och hund har hängt med flyttlasse­t till Göteborg. Flera bekanta spelarnamn har haft en roll i att flytten gått just till Göteborg.

– Jag känner Casey Wellman (i Frölunda säsongen 16/17) sedan vår tid tillsamman­s i Moskva. Sedan känner jag ju (Ryan) Lasch och (Rhett) Rakhshani från collegelig­an hemma i USA. Där var vi rivaler och möttes många gånger.

– Så vi är ett gäng före detta college-spelare som hänger ihop och byter lite erfarenhet­er. GENOWAY HAR SKÖTT sin sommarträn­ing i USA tillsamman­s med flera svenskbeka­ntingar, bland annat Ben Youds (Rögle) och Danny Kristo (ny i Brynäs).

Men det är inte bara spelare utan även klubben i sig, med tränare Roger Rönnberg i spetsen, som lockat kanadensar­en till Sverige och Göteborg.

– Jag har hört en hel del om Roger. Sättet han bygger en kultur och ett system, hur mycket han litar på spelarnas ledaregens­kaper, berättar han.

– Man kan verkligen se vilka ledare det finns i det där omklädning­srummet. Chay Genoway är en av flera backförstä­rkningar inför den kommande säsongen. I går gjorde han sin första träning i Frölunda.

NYKOMLING.

CHAY GENOWAY

Chay Genoway har hunnit fylla 31 år, men det är inget som hindrar honom från att ha yngre – och svenska – förebilder inom hockeyn. Han gjort sig mest känd som en offensiv back, men jobbar ständigt för att bli mer komplett.

– De svenska backar som spelar i NHL nu. Karlsson, Klingberg, Hedman... Det är de jag ser upp till, sättet de spelar hockey på i båda ändar av isen. Så det finns mycket att se upp till och inspireras av här, säger Genoway. NU HOPPAS OS-bronsmedal­jören från i vintras på att utvecklas och vinna så mycket som möjligt under sina två år i Frölunda.

– Jag känner mig som en 17-årig pojke igen. Jag är oerhört exalterad att vara här och ska bara försöka ta in så mycket som möjligt. Och fortsätta bli bättre och bättre, säger Chay Genoway. Coach Rönnberg är nöjd med lagets, och inte minst lagkaptene­n Joel Lundqvists form.

”Jag har hört en hel del om Roger. Sättet han bygger en kultur och ett system, hur mycket han litar på spelarnas ledaregens­kaper”

I FORM.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ??
Bild: MATHIAS BERGELD
 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ??
Bild: MATHIAS BERGELD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden