Göteborgs-Posten

Joel Lundqvist: ”En härlig start”

- JONATAN ANDERSSON

Joel Lundqvists semestertr­äning blev längre än vanligt – något som fick positivt utslag när laget samlades igen under måndagen.

– Det känns såklart alltid skönt att gå in i en säsong och veta att den biten är på plats, säger Frölundaka­ptenen.

På måndagen var semestern officiellt över för Frölundas A-lag. Det fick de veta med besked, då tränarna överraskad­e laget direkt med det så kallade Coopertest­et, för att avgöra spelarnas fysiska status.

– Det var ju en härlig start att få börja med det... Det var en kvarts välkomstsn­ack och sen var det bara att värma upp. Men det var väl lika bra att få det gjort direkt, säger lagkapten Joel Lundqvist, 36.

Ni var inte förberedda?

– Nä, det var snabbt på det. Vi visste att det skulle komma den här veckan, men inte efter tjugo minuter, haha.

Men Lundqvist hade inget att skämmas för. Bland annat var han tvåa, endast slagen av Max Friberg, i tre kilometer löpning.

– Ja, det känns såklart alltid skönt att gå in i en säsong och veta att den biten är på plats, säger Lundqvist. ÄVEN COACH ROGER Rönnberg är nöjd med kaptenens (och Fribergs) fysiska status.

– Det är imponerand­e eftersom det är två av våra tyngsta spelare. De är genomträna­de på ett sätt som är ett föredöme för alla hockeyspel­are, säger Rönnberg om Friberg och Lundqvist.

”Vi visste att det skulle komma den här veckan, men inte efter tjugo minuter”

JOEL LUNDQVIST

Framför allt lyfter Rönnberg vikten av att den sistnämnde visar upp en fortsatt bra fysik.

– Det är bra för hela laget. Joel är ju kapten för den här gruppen och den som sätter ribban för var standarden ska ligga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden