Göteborgs-Posten

Fredricson är med – men går han All In?

- MAKOTO ASAHARA Peder Fredricson har chansen på sin tredje raka individuel­la mästerskap­smedalj på kommande VM i september

Peder Fredricson får chansen att ta sin tredje raka individuel­la mästerskap­smedalj. Han är uttagen till ryttar-VM i september – men det finns frågetecke­n för hans stjärnhäst All In.

Dock är Douglas Lindelöw överraskan­de inte med i truppen.

När den svenska truppen till ryttar-VM i amerikansk­a Tryon presentera­des så var, föga förvånande, tvåfaldige Jerringpri­stagaren Peder Fredricson ett av namnen.

Om Fredricson också får med sig sin stjärnhäst All In är dock osäkert.

– Han har tre hästar att välja på. Det är ett litet lyxproblem för mig, säger förbundska­pten Henrik Ankarcrona, som sätter 10 september som deadline för hästvalet.

Den tolvåriga valacken, som var med och hoppade hem EM-guldet förra året, har tampats med skador och gjorde comeback så sent som förra månaden.

– Han har gjort tre tävlingar så här långt och gjort det bra. Jag räknar med att låta honom få två tävlingar till för att komma i gång, sedan är det dags att testa honom och låta honom gå två-tre tävlingar fullt ut för att kunna avgöra om han är rätt häst att åka till VM, sade Fredricson tidigare till Dagens Nyheter om All Ins VMdeltagan­de.

”Jag räknar med att låta honom få två tävlingar till för att komma i gång, sedan är det dags att testa honom och låta honom gå två-tre tävlingar fullt ut för att kunna avgöra om han är rätt häst att åka till VM”

MED SIG PÅ hoppsidan får han Henrik von Eckermann (Toveks Mary Lou), Malin Baryard-Johnsson (Indiana) och Fredrik Jönsson (Cold PEDER FREDRICSON, om möjlighete­n att tävla med All In. Play). Även en reserv ska tas ut. Rolf-Göran Bengtsson nämns som ett alternativ.

Douglas Lindelöw och Zacramento är alltså inte med.

– Hästägaren ställer inte hästen till förfogande för mästerskap, säger Ankarcrona.

I dressyren så är Tinne Vilhelmsso­n Silfvén och Patrik Kittel de två mest kända namnen i ett annat svenskt lag med medaljchan­s. Vilka hästar de åker till VM:et med är ännu inte bestämt.

I fälttävlan får 2012 års OS-silvermeda­ljör Sara Algotsson Ostholt chansen att tävla i VM för första gången. Precis som i London för sex år sedan med hästen Wega.

– Det var väldigt viktigt att vi tänkte på att saker fungerade rätt och att Wega kände sig fräsch, säger Fredrik Bergendorf­f, förbundska­pten för fälttävlan­landslaget. Ryttar-VM i Tryon, USA pågår mellan 11-23 september.

Här är den svenska truppen:

Hoppning:

Peder Fredricson – häst ej klar, Malin Baryard Johnsson – Indiana, Henrik von Eckermann – Mary Lou, Fredrik Jönsson – Cold Play.

(En plats till att fylla).

Henrik Ankarcrona.

Förbundska­pten:

■ Tinne Vilhelmsso­n Silfvén – Auriello, Paridon Magi, Patrik Kittel – Deja, Well Done de La Roche. Therese Nilshagen – Dante Weltino. Juliette Ramel – Buriel K.H.

Bo Jenå. Antonia Ramel, Rose Mathisen.

Dressyr: Förbundska­pten: Reserver:

■ Sara Algotsson Ostholt – Wega, Anna Freskgård – Box Qutie, Niklas Lindbäck – Focus Filiocus, Louise Svensson Jähde – Wilock´s Utah Sun, Waikiki, Ludwig Svennerstå­l – El Kazir, Stinger

Fredrik Bergendorf­f Hanna Berg – Quite Survivor, Malin Josefsson – Allan V.

Fälttävlan: Förbundska­pten: Reserver: Paradressy­r:

Louise Etzner Jakobsson – Zernard, Chef d´equipe: Agneta Aronsson

Distansrit­t:

Yvonne Ekelund – Hedonizt, Annelie Eriksson – King of Pirates, King Peak, Elin Joelsson – TA Khrim Zandra Lagerbäck – My Kanel el Hamy

Leonard Liesens Jessica Holmberg – Prince of Shades

Chef d´equipe: Reserv:

 ?? Bild: SÖREN ANDERSSON ?? TREDJE RAKA.
Bild: SÖREN ANDERSSON TREDJE RAKA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden