Göteborgs-Posten

Lindberg tillbaka på banan efter majorn

Pernilla Lindberg har hämtat sig från baksmällan efter sin spektakulä­ra majorseger i våras. Efter ett tårfyllt och ovanligt Sverigebes­ök är hon nu redo för nya framgångar i veckans British Open. Målsättnin­gen är att visa att hennes seger inte var en engån

- EMELIE FREDRIKSSO­N

Pernilla Lindberg har inte fått någon svensk sommar på flera år, men i år kom hon ”hem” för ett tårfyllt firande av hemmaklubb­en Bollnäs GK.

”Pernillas dag” fick tillställn­ingen heta, och det blev tårtkalas, spel med juniorer och tal – och under dagen rullade sändningen av majorn ANA Inspiratio­n på en tv-skärm.

– Jag blev riktigt rörd när jag skulle hålla tal och hade svårt att få fram ord vilket inte är så vanligt för mig. Det är många äldre medlemmar som jag ville tacka. Även om vi inte ses så ofta längre så vet jag att de sitter och supportar mig var i världen jag än är. Klubben firar 55 år i år och hade bara gett ett hedersmedl­emskap tidigare. Nu fick jag det andra. DET HAR NU gått fyra månader sedan den praktfulla första majorseger­n för Lindberg, som nu är inne på sitt nionde år på LPGAtouren.

Triumfen har sjunkit in mer och mer men var svenskan än kommer påminns hon. Fans vill berätta hur just de minns det avgörande ögon-

”Min form höll i sig i några tävlingar men sedan tog krafterna slut och jag behövde ladda om lite igen”

blicket, eller var de var, under den femte dagen.

– Det är fortfarand­e läckert och coolt och något jag aldrig tror att jag kommer att smälta helt, säger 32-åringen. SEDAN APRIL HAR

resultaten till stor del varit långt ifrån desamma, även om Lindberg själv inte är så missnöjd.

Men hon erkänner att det blev en baksmälla.

– Min form höll i sig i några tävlingar men sedan tog krafterna slut och jag behövde ladda om lite igen, säger hon och berättar om hur segern tog tid och kraft från annat.

– Två månader efter vinsten var det så mycket uppståndel­se, vilket var positivt och något jag njöt av. Men självklart tog det bort lite fokus från all den tid som jag normalt sätt lägger på träning. Nu de senaste kanske fem-sex veckorna har jag väl känt att jag varit tillbaka i rutinerna lite mer. EFTER ATT HA

missat cutten i helgens Scottish Open väntar nu majorn British Open. Efter att ha bevisat för sig själv och alla andra att hon kan vara med och slåss och ta hem vinsten är den nya drivkrafte­n att visa att hon kan göra det igen.

– Efter att ha vunnit en gång på touren vill jag gärna visa att det inte bara var en gång som jag hade tur eller vad folk skulle kunna säga. Jag vill visa att jag kan göra det igen.

Tävlingen blir bland annat en utmaning mot väder, vind och en brunbränd bana, tror hon.

– Det är utbränt så bollen bara studsar och rullar. Snacka om att man behöver ha marginaler­na på sin sida, säger Lindberg.

PERNILLA LINDBERG

 ??  ?? SLAGFÄRDIG. Pernilla Lindberg med sin tränare Patrik Jonsson på Bro Hof Golfklubb.
SLAGFÄRDIG. Pernilla Lindberg med sin tränare Patrik Jonsson på Bro Hof Golfklubb.
 ?? Bild: ERIK SIMANDER ??
Bild: ERIK SIMANDER
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden