Göteborgs-Posten

Mörker kan ligga bakom Skofteruds dödsolycka

- VIBEKE SKOFTERUD.

Mörkret kan ha orsakat Vibeke Skofteruds vattenskot­erolycka. Det tror norsk polis, dagen efter att den norska skidåkaren påträffats död.

Lite mer har blivit klart när det kommer till omständigh­eterna kring den före detta norska skidåkaren Vibeke Skofteruds död. 38-åringen hittades under söndagsför­middagen död vid en bukt på ön St. Helena utanför Arendal i Norge. Enligt polisen tyder allt på att det rör sig om en vattenskot­erolycka.

”Det är väldigt svårt att köra båt och andra fordon när det är mörkt. Den här gången gick det fel”

TORBJÖRN TROMMESTAD, utrednings­ledare

Under måndagsför­middagen har polisen också fått en bild över hur olyckan kan ha gått till.

– Natten till söndagen var den första kvällen som det var mörkt på väldigt länge. Det är väldigt svårt att köra båt och andra fordon när det är mörkt. Den här gången gick det fel, säger Torbjörn Trommestad, utrednings­ledare, till norska Dagbladet enligt Aftonblade­t.

– Hon träffade en holme. Det låter konstigt att man inte klarar att manövrera ett fordon i mörkret, men det kan vara väldigt, väldigt svårt, även om man är bekant med det. NORSK POLIS HAR förhört vänner och bekanta för att kunna reda ut när dödsfallet inträffade. Skofterud anmäldes saknad klockan ett natten till söndag när hon inte kom hem. Hon hade tidigare under dagen varit på en konsert i Arendal.

– Den sista säkra observatio­nen av Skofterud är runt midnatt. Avståndet från den sista observatio­nspunkten till holmen där hon hittades är inte lång. Därför menar vi att olyckan skedde runt midnatt, säger Trommestad.

Vibeke Skofterud vann Vasaloppet 2012 som första norska kvinna och har ett OS-guld och två VMguld, alla i stafett.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden