Göteborgs-Posten

Dolorosa Am har en passande uppgift

- SÖREN ENGLUND soren.englund@tt.se

Min spik kostade inte en krona då ägarteamet, samboparet Elina Jernberg och Ola Karlsson tog över.

– Ola jobbade hos hästens tidigare tränare Kristian Lindberg och då hästen fick en skada fanns frågetecke­n vad som skulle hända och vi fick helt sonika hästen, berättar Elina Jernberg som är ansvarig tränare på Dolorosa Am.

På den vägen är det och den 1,72 höga hästen är på väg framåt i karriären då han nu börjar fungera och förhoppnin­gsvis håller ihop.

– Det blir barfota bak för första gången på Åby. Björn Goop som kusk är också mycket intressant. Vi hoppas allt fungerar och att han kan 1.16, säger Elina.

Monsterjob­b av Hamreimpor­t!

Snacket om Seven and Seven kan jag inte undanhålla mina läsare. En USA-import som debuterar på nordisk mark idag under Åbergskväl­len. Hästen var inne på Jarlsberg i veckan och testades av Atle Hamre (!) och gick ett monsterjob­b. Norska fackorgane­t Trav o Galoppnytt meddelar 1.11,8/1600 med sista varvet efter 1.10,1. Nummer ett i V75-3 bör du ta med på din V75:a ikväll. Det känns som ett Sugarcane Hanover-jobb dato april 1988 inför Olympiatra­vet. Vi får se vad som händer? Kul info minsann!

Snygge Day Sun Dream kom i helgen in i träning hos Bo Falsig. Bara hoppas att miljöbytet gör den nytta kretsen hoppas på!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden