Göteborgs-Posten

Alla borde ta ansvar

- Siv, Gbg Alice Roman Stefan Pettersson

till Anna, Gbg, 28/7

Anna undrar hur renhållnin­gen i Göteborg fungerar under sommarmåna­derna.

Borde man inte i stället uppmana alla som bara kastar sitt skräp, att använda papperskor­g eller ta med sig skräpet hem?

Måste vi ständigt ha någon som ”städar upp” efter oss?

Vi har väl alla ett ansvar att se till att både Göteborg och övriga platser där vi vistas hålls rena och inte bara förlita oss på att andra städar, och inte bara under sommarmåna­derna. nya zonen får man sedan 90 minuter bytestid att resa vidare inom den nya zonen.

För varje ny zon får man 90 nya minuter vid check ut. Detta gäller bara så länge det har gått mindre än 180 minuter från resans första + check in, till utchecknin­gen i den nya zonen. Detta gäller också vid tilläggsre­sa (period och kontoladdn­ing på samma kort) om resan avslutas i den zon periodbilj­etten/ kontoladdn­ingen gäller.

Vid tilläggsre­sa behöver resenären trycka på T före check in och innan avstigning behöver resenären checka ut. via vår hemsida, på vår Facebooksi­da eller genom att ringa till oss på telefonnum­mer 0771-41 43 00. Västtrafik i hela Öresundsre­gionen upp till Helsingbor­g, Helsingör för ungefär samma pengar som Västlänken kommer att kosta.

Vi kan i bästa fall knyta ihop Kode med Kungsbacka, Lerum med Bollebygd, Lilla Edet med Göteborg men till ingen som helst nytta för göteborgar­na.

När ska denna insikt gå upp för dem som fortfarand­e bestämmer över dessa frågor?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden