Göteborgs-Posten

Oklart när Bergstrand återvänder

- ANTON SVENSSON

Kalmar FF:s huvudträna­re Nanne Bergstrand är sjukskrive­n tills vidare.

Orsaken är personliga skäl. – Det är svårt att säga när han är tillbaka, säger Kalmars klubbchef Mattias Rosenlund.

Beskedet att Nanne Bergstrand skulle sjukskriva sig kom till klubbledni­ngen under måndagen.

– Han kommer att vara sjukskrive­n tills vidare på grund av personliga skäl som jag inte vill uttala mig om vad det är med respekt för Nanne. Det är också svårt att säga när han är tillbaka, vi får låta honom vara för sig själv, säger klubbchefe­n Mattias Rosenlund. EFTER BESKEDET KALLADE klubben till ett möte som mynnade ut i att den assisteran­de tränaren Henrik Rydström och utveckling­schefen Jens Nilsson skulle ta över tränarrodr­et i klubben under tiden Bergstrand är sjukskrive­n. Första uppgiften för duon blir att leda laget mot IFK Göteborg på lördag.

– Det känns otroligt bra att ha den kompetense­n inom klubben. I vardagen kommer det inte att bli så stor skillnad. Vi är väldigt trygga i att de tar över, säger Rosenlund. HENRIK RYDSTRÖM SÄGER till Barometern att det inte kommer att bli några större ändringar. Han tvekade aldrig på att ta över tills vidare.

– Det handlar om att dels hjälpa Nanne, backa upp honom och dels handlar det om att ställa upp för Kalmar FF. Det är en självklarh­et, säger Henrik Rydström.

– Vårt yrke är väldigt utsatt. Det är tuffa förhålland­en. Jag tycker att det är bra att man som fotbollstr­änare kan sjukskriva sig, säger han.

 ?? Arkivbild: PATRIC SÖDERSTRÖM ??
Arkivbild: PATRIC SÖDERSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden