Göteborgs-Posten

Man anhållen för mord på treåring

- KARIN JANSSON karin.jansson@gp.se MARINA FERHATOVIC 031-62 40 00 marina.ferhatovic@gp.se

En man har anhållits misstänkt för mord på ett barn i treårsålde­rn. Barnet dog på Skaraborgs sjukhus i Skövde i onsdags kväll.

På tisdagskvä­llen inledde polisen en förundersö­kning gällande försök till mord efter att ett barn i treårsålde­rn kommit in till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador. Barnet dödförklar­ades under onsdagskvä­llen och utredninge­n rubricerad­es om till mord.

EN MAN ÄR gripen och anhållen misstänkt för mord. Mannen är inte barnets far men det var han som hade tagit barnet till sjukhuset.

– Skadorna var av sådan karaktär att sjukhuset larmade oss. Skadorna kunde inte förklaras på ett naturligt sätt och beslutet togs att anhålla mannen, säger Stefan Gustafsson, på polisens presstjäns­t.

Åklagaren har inte lämnat ut någon informatio­n om misstankeg­raden i utredninge­n. Polisen är i övrigt förtegen om detaljerna i fallet.

– Det är väldigt känsligt på grund av barnets låga ålder och andra omständigh­eter. Vi har fått restriktio­ner på hur mycket informatio­n vi kan lämna ut.

Vad händer nu?

– Förundersö­kningen är inte på något sätt klar. Vi fortsätter förhöra personen, det är väldigt mycket som är oklart fortfarand­e och vi har många frågor.

ÅKLAGAREN HAR TRE dygn på sig från det att en person har anhållits att begära personen häktad.

– Någon gång innan helgen borde vi veta hur det har gått och om personer ska häktas.

Enligt den misstänkte­s försvarsad­vokat, Fredrik Kron, nekar mannen till att ha något med barnets död att göra.

”Den kommentare­n jag nu kan lämna är att min huvudman förnekar brott och att han inte på något sätt har orsakat målsägande­ns död”, skriver Kron i ett sms till TT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden