Göteborgs-Posten

Tidigare fången Leif Axmyr död

- KARIN JANSSON karin.jansson@gp.se

Leif Axmyr är den av Sveriges livstidsfå­ngar som oavbrutet suttit längst tid i fängelse. 2016 frigavs han villkorlig­t. Nu har han hittats död i sitt hem, uppger Aftonblade­t.

Dubbelmörd­aren Leif Axmyr, ursprungli­gen från Göteborg, satt oavbrutet 34 år i fängelse. Under torsdagen hittades han död i sitt hem i Halmstad. Något som anhöriga uppger för Aftonblade­t.

1958 dömdes Axmyr första gången till fängelse för rån.

Sedan dess har han åkt in och ut ur fängelset för flera olika typer av brott.

I samband med en permission i maj 1982 mördade Axmyr sin före detta flickvän och hennes manlige vän i Gävle. Mordet genomförde­s med kofot och kniv vid en attack som tingsrätte­n betecknade som ”totalt hänsynslös”. Efter morden anlade han brand i lägenheten och dömdes även för grov mordbrand.

Under sin levnadstid dömdes han även för bland annat olaga hot, narkotikab­rott och besticknin­g. Totalt tillbringa­de

han närmare 50 år i fängelse.

I en intervju för organisati­onen Kris tidning ”Vägen ut” från 2016 berättade Leif Axmyr att det hade blivit en livsstil för honom att vara kriminell.

– Jag är inte samma människa i dag som när jag började min kriminella bana. Förut var jag omöjlig och bråkade jämt. Det har varit en av anledninga­rna till att jag fått påbackning på mitt straff hela tiden, sa han.

Leif Axmyr blev 80 år.

1958 dömdes Axmyr första gången till fängelse för rån. Sedan dess har han åkt in och ut ur fängelset för flera olika typer av brott.

 ?? Arkivbild: HÅKAN RISBERG ?? AVLIDEN. Leif Axmyr har hittats död i sitt hem.
Arkivbild: HÅKAN RISBERG AVLIDEN. Leif Axmyr har hittats död i sitt hem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden