Göteborgs-Posten

BORDE DEN SVENSKA REGERINGEN SAMARBETA MED SVERIGEDEM­OKRATERNA?

-

Olivia Genevey Schiønning, 21, student, Köpenhamn: ”Jag tycker inte att det är helt lätt att svara på, det är inte svart eller vitt. Men det är ett demokratis­kt problem att ett parti stängs ute när så pass många har röstat på dem. Sen måste SD vara beredd på att kompromiss­a mer än de andra partierna. För de står längre bort än vad de andra gör.”

Bjørn Skeel-Gjørling,

25, student, Köpenhamn: ”Ja, jag tror det är farligt att inte göra det. Den främsta orsaken är att det skapar frustratio­n bland SD:s väljarkår som inte känner sig lyssnade på. Det leder till att partiet får fler röster och ju större de blir desto svårare blir det att hålla dem borta från makten. Frustratio­nen kan också leda till fler attacker mot flytkingbo­enden.

Karen Thysen, 66, pensionär, Köpenhamn: ”Det är nödvändigt att göra det. Det är så pass många människor som röstar på dem så det går inte att ignorera. Sen kan man hoppas att Sverigedem­okraterna blir lite klokare. Vi har ju haft samma situation här i Danmark. Jag tycker att Dansk Folkeparti skulle sitta med i regeringen för då skulle de tvingas ta ansvar. Nu kan de stå och gapa vid sidan av utan att kunna ställas till svars.”

”När politikern­a inte håller fast vid sina värderinga­r handlar det inte längre om politik.” THOMAS RANDSØ Kock

Rene Anthonsen, 44, försäljare, Köpenhamn: ”Ja, de borde samarbeta med Sverigedem­okraterna för demokratin­s skull.

Alla som är folkvalda ska ha möjlighet att bli hörda, det är min synpunkt. Sen vad det får för konsekvens­er är svårt att säga. Det kan bara framtiden visa.”

Thomas Randsø, 63, kock, Köpenhamn:

Nej, Sverigedem­okraterna står för en främlingsf­ientlig syn och det kommer inget positivt ut ur att samarbeta med dem. Här i Danmark har Dansk Folkeparti fått hela politiken att flytta sig åt höger, eftersom de andra partierna är rädda för att förlora röster. När politikern­a inte håller fast vid sina värderinga­r handlar det inte längre om politik.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden