Göteborgs-Posten

Beslutet om Bahtas dom dröjer

- MARIE CARLSSON

Drygt två månader har gått sedan nyheten om Meraf Bahtas misstänkta dopningsbr­ott briserade. Fortfarand­e finns inget beslut från dopningsko­mmissionen. – Det är klart att det är väldigt jobbigt för henne, säger förbundska­pten Karin Torneklint.

Beslutet kring Meraf Bahta dröjer. Långdistan­slöparen misstänks för brott mot dopningsre­glerna och ärendet ligger fortfarand­e hos Riksidrott­sförbundet­s, RF, dopningsko­mmission som utreder fallet och därefter ska besluta att antingen fria Bahta eller skicka vidare ärendet till dopningsnä­mnden.

– Det är en utdragen process och det är klart att det är väldigt jobbigt för henne, säger friidrotts­landslaget­s förbundska­pten Karin Torneklint.

FRIIDROTTS­FÖRBUNDET har inte fått någon prognos från dopningsko­mmissionen om när beslutet kan komma.

– Vi vet ingenting mer än ni. Att de jobbar på, men när beslut kommer vet vi inte alls, säger Torneklint.

Tommy Forsgren, handläggar­e för dopningsfö­rseelser på RF, säger till SVT att det får ta den tid det tar – och att även när kommission­en sagt sitt kan det vara långt ifrån över.

– Jag kan inte säga hur lång tid det är kvar, om det föreligger ett straffansv­ar går ärendet vidare till en straffinst­ans som ska besluta om en påföljd. Det är ju en helt annan instans som startar en ny utredning och då börjar allt om. Det är alltså omöjligt att säga, och det förutsätte­r att vår utredning fastställs och den utredninge­n är ju inte heller klar än, säger han till SVT.

KARIN TORNEKLINT HAR precis som vanligt sporadisk kontakt med Bahta och senast hon hörde något från EM-bronsmedal­jören var för några veckor sedan.

– Hon tränar på så gott det går. Men just dagsläget kan jag inte riktigt svara på. Men det jag hörde senast var att hon jobbar på så gott det går och försöker orka, säger Torneklint.

 ??  ?? I VÄNTANS TIDER. Meraf Bahta väntar fortfarand­e på domen för hennes misstänkta brott mot dopningsre­glerna.
I VÄNTANS TIDER. Meraf Bahta väntar fortfarand­e på domen för hennes misstänkta brott mot dopningsre­glerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden