Göteborgs-Posten

Säker insats gav Junevik OS-guld

-

SIMNING: 18-åriga Sara Junevik från Leksand tog guld på 50 meter fjäril vid ungdoms-OS i Buenos Aires i Argentina. ”Sara var överlägsen i finalen och gjorde ett tekniskt nästan perfekt lopp”, skriver Sveriges olympiska kommitté i ett pressmedde­lande.

Hennes tid blev 26,40, vilket innebär 22 hundradela­rs marginal till tvåan Anastasia Sjkurdai från Vitrysslan­d.

Junevik beskriver enligt SOK loppet som riktigt bra, även om det tidsmässig­t inte var hennes personbäst­a. ”Guldet betyder otroligt mycket för mig, ett bevis på att jag kan prestera när det gäller”, säger Junevik enligt SOK.

I ungdoms-OS deltar talanger i 15–18-årsåldern. Juneviks guld är Sveriges första i tävlingen, efter två tidigare silver. Tävlingarn­a pågår fram till den 18 oktober. (TT)

Fotbollssp­elaren Labinot Harbuzi död

FOTBOLL: Den svenske fotbollspe­laren Labinot Harbuzi är död. Det bekräftar hans pappa för Aftonblade­t.

Den förre Malmö FF- och U21-landslagsm­annen blev 32 år. Harbuzi spelade för en rad olika klubbar under karriären, bland annat turkiska Genclerbir­ligi och Melaka United i Malaysia. 2009 represente­rade han det svenska U21-landslaget i EM på hemmaplan. (TT)

Bendtner åtalas för misshandel

FOTBOLL: Den danske fotbollsst­järnan Nicklas Bendtner åtalas för misshandel av en taxichauff­ör i Köpenhamn.

Även taxichauff­ören åtalas för försök till misshandel.

Det var i början av september som Rosenborgs­spelaren hamnade i bråk med taxichauff­ören och slog denne så illa att han bröt käken. Bendtners flickvän har i sociala medier medgett att fotbollssp­elaren slagit taxichauff­ören, men att det var i självförsv­ar.

Döms Bendtner är sannolikt hans landslagsk­arriär över. Danmarks förbundska­pten Åge Hareide har tidigare sagt att det skulle vara helt otänkbart att en dömd man skulle få spela i det danska landslaget.

NTB uppger att Rosenborg inte beslutat vilka konsekvens­er åtalet får för anfallaren­s framtid i klubben. (TT)

Superrunda av ung japanska i Sydkorea

GOLF: 19-åriga japanskan Nasa Hataoka kan vara damgolfen nästa storstjärn­a. Hataoka leder LPGA-tourtävlin­gen i Incheon efter 65 slag första dagen. Scorekorte­t innehöll åtta birdies och en bogey.

– Jag satte många långa puttar i dag och läste greenerna bra, sade Hataoka som är 14:e på världsrank­ningen och gör sin andra säsong på den amerikansk­a proffstour­en.

Första titeln kom i Arkansas i juni och hon väntas spela OS på hemmaplan i Tokyo 2020.

I Sydkorea jagas Hataoka främst av amerikansk­an Danielle Kang och brittiskan Charley Hull som är två slag bakom. Anna Nordqvist är bästa svenska på delad elfte plats efter en 70-runda. Hon inledde med två dubbelboge­ys, men gick därefter sex under par. (TT)

 ?? Bild: TT ??
Bild: TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden