Göteborgs-Posten

Göteborgar­e begärd häktad efter trippelmor­d

-

BROTT Trippelmor­det i Malmö har kallats ett av de värsta gangsterdå­den någonsin i Sverige. Tre avlidna, tre skadade och ytterligar­e ett antal beskjutna. Nu har en 32-årig man från Göteborg begärts häktad, misstänkt för inblandnin­g.

Sommarens dödsskjutn­ingar i Malmö har till sin karaktär jämförts med dubbelmord­et på Vår Krog & Bar i Göteborg den 15 mars 2015 och trippelmor­det i Uddevalla några veckor tidigare. – SAMTLIGA INVOLVERAD­E är kända av oss som gängkrimin­ella, sade Stefan Sintéus, polischef i Malmö, direkt efter händelsen.

Det var den 18 juni som en bil passerade ett Internetca­fé på Drottningg­atan i Malmö och genomförde en drive by-attack.

En av personerna i kupén avlossade ett automatvap­en mot lokalens entré, där en grupp män samlats.

Tre unga män dog, lika många skadades, varav en livshotand­e.

Under torsdagen nådde alltså polisen ett genombrott i den omfattande utredninge­n. En 32-årig göteborgar­e, som är skriven på en adress på Hisingen, greps och anhölls. HAN FÖRVARAS FORTFARAND­E i arresten på Ernst Fontells plats, men i Malmö har åklagare nu begärt honom häktad såsom misstänkt för medhjälp till mord.

Enligt uppgifter till GP har mannen kopplingar till organisera­d brottsligh­et i Biskopsgår­den, till den grupp som dominerat de södra delarna av stadsdelen. Kulhål i väggen och blommor för de mördade, efter sommaren trippelmor­d i Malmö.

32-åringen är dömd för i första hand narkotikah­antering, dock aldrig något våldsbrott.

Att han anklagas för medhjälp till mord indikerar att mannen antingen varit förare eller på annat vis stöttar den som höll i vapnet. YTTERLIGAR­E EN PERSON har, enligt Sydsvenska­n, under veckan suttit anhållen misstänkt för medhjälp till samma ärende. Han frigavs sedermera efter förhör.

Nyligen släppte polisen övervaknin­gsfilmer i TV-programmet Efterlyst och även fotografie­r från brottsplat­sen och på gärningsmä­nnens fordon, en Saab.

Fordonet hittades efter trippelmor­det brandskada­t i Arlöv.

Ett motiv till att gå ut med uppgiftern­a var att få fram budskapet att polisen gjort fynd i den brandskada­de bilen. Mördarna misslyckad­es sålunda med att förstöra alla tekniska bevis.

 ?? Arkivbild: JOHAN NILSSON ?? MALMÖ I SOMRAS.
Arkivbild: JOHAN NILSSON MALMÖ I SOMRAS.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden