Göteborgs-Posten

Man begärs häktad för mord på treåring

- VALDEMAR LÖNNROTH

BROTT Den man som misstänks ha mördat ett barn i treårsålde­rn i Skaraborg är nu även misstänkt för grov misshandel av ett barn i ettårsålde­rn. Mannen begärs nu häktad. Ytterligar­e en person har varit anhållen under dagen.

Tidigare i veckan kom ett barn i treårsålde­rn in till Skaraborgs sjukhus i Skövde med allvarliga skador. Polisen inledde då en förundersö­kning gällande försök till mord.

Efter att barnet dödförklar­ades på onsdagskvä­llen rubricerad­es utredninge­n om till mord. EN MAN I 25-årsåldern greps och misstänkte­s för dådet. Mannen var inte barnets far men det var han som hade tagit barnet till sjukhuset.

Samme man är nu även misstänkt för grov misshandel av ett barn i ettårsålde­rn i samma familj, meddelade Ett barn i treårsålde­rn avled på sjukhuset i Skövde efter att ha kommit in med allvarliga skador. polisen i Västra Götaland på fredagskvä­llen.

– Utredarna vill inte gå ut med mer än så, säger Ulla Brehm, presstales­person vid polisen region Väst, under fredagskvä­llen.

Mannen begärs nu häktad för dåden.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för mord och grov misshandel, säger Karin Rosander, presstales­person vid Åklagarmyn­digheten. PÅ SANNOLIKA SKÄL är den högre graden av brottsmiss­tanke.

Under fredagen anhölls ytterligar­e en person i samma utredning. Den personen är enligt polisen i nuläget släppt efter att ha förhörts.

 ??  ?? :-
:-
 ?? Bild: WILLE IHSE ?? MISSTÄNKT MORD.
Bild: WILLE IHSE MISSTÄNKT MORD.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden