Göteborgs-Posten

Bli ny konsthall

-

inbjudan gått ut på sociala medier.

– I år har vi fokus på färg, nästa år kan det bli annorlunda. Jag vill att det ska vara en salig blandning av olika stilar, det ska finnas något för alla att titta på. Målet är att göra konsten tillgängli­g. Galleriern­a har allt färre besökare, och kommer inte folket till konsten får man göra tvärtom, säger han. I PARKERINGS­HUSET KOMMER också en installati­on att finnas med bland målningarn­a. Besökare som kör in i garaget från Östra Larmgatan kommer att mötas av ljusinstal­lation på bortre väggen. Den beräknas stå klar på onsdag i nästa vecka.

– Installati­oner kan vara känsligare att ställa ut i offentlig miljö, men vi funderar ändå på att bredda till nästa år och inte bara efterfråga målningar.

”Galleriern­a har allt färre besökare, och kommer inte folket till konsten får man göra tvärtom”

ALI DAVOODI

Ali Davoodi har länge haft idén att ställa ut konst i P-hus, en miljö som kan upplevas som otrygg och sunkig.

– Det blir ett galleri som alla kan besöka.

Hans vision är att fylla parkerings­huset med konst, här finns många ytor, och om projektet fortsätter tänker han sig att det kan få plats 80-100 verk här.

– Det kan bli lite som Guggenheim­museet i New York, säger han med ett leende och syftar på att det berömda museet som liksom parkerings­huset är utformat som en spiral.

Han är nöjd med de tidigare målningarn­a i centrala stan, de har fått mycket uppmärksam­het och har till och med hört att klottret har minskat där det finns en gatumålnin­g.

– Nästan varje gång jag går förbi målningarn­a på Vallgatan står det någon är och tar kort.

 ??  ?? FÄRDIGT. Några målningar är redan klara. Här är ett verk av Ulrika Netzler.
FÄRDIGT. Några målningar är redan klara. Här är ett verk av Ulrika Netzler.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden