Göteborgs-Posten

I dag kan Kungsbacka bli ett allsvenskt lag

- FRIDA EKBORG

FOTBOLL: ELITETTAN Kungsbacka DFF spelar under lördagen en mycket viktig match. Vinner man matchen mot bottenlage­t Västerås BK30 har man säkrat en plats i Damallsven­skan nästa år. – Men det kommer bli en tuff match, säger Nellie Persson, lagkapten i Kungsbacka DFF.

Hon är försiktig med att ta ut segern i förskott, även fast mycket talar för att Kungsbacka kommer gå vinnande ur matchstrid­en.

– Det är ett bottenlag och de krigar för sin överlevnad. De kommer göra allt de kan för att slå oss. När vi spelat mot bottenlag tidigare har vi haft det svårt, vi har spelat bättre mot topplag, säger hon. LAGET BEHÖVER BARA en poäng för att en plats i Damallsven­skan ska vara klar. Om de däremot förlorar måste tredjelage­t i Elitettan Kvarnsvede­n tappa en poäng.

För att tala klarspråk: Kvarnsvede­n måste vinna alla sina tre återståend­e matcher och Kungsbacka NELLIE PERS förlora sina tre för att chansen att gå vidare ska raderas.

– Förlorar vi blir det ingen rolig resa hem. Vi ska ta den där jäkla poängen.

Att Kungsbacka DFF faktiskt är i det läget att de står inför dörren till Damallsven­skan är en smått osannolik historia, om man ser till hur det såg ut i laget i början av säsongen. INFÖR SÄSONGEN HADE man en d trupp och bra trättar Persson. Men ade huvudträna­ren. alde flera spelare bland annat måloch lagets främste görare. Sedan slue den assisteran­de änaren. – Det var väl inte ättebra förutsätti­ngar. Men det har jort att vi som stått var har fått kämpa nnu hårdare och livit starka tillsamman­s som ett lag. Vi r vinnarskal­lar, det så det ska vara.

– Men nu har det löst sig riktigt bra med Robert Sjökvist som huvudträna­re och Anders Magnusson som assisteran­de tränare. Karro (Karolina Bucaro Stenman) fick förtroende som målvakt. Hon har växt i sin roll och blivit så jäkla bra, säger Persson.

”Det var väl inte jättebra förutsättn­ingar. Men det har gjort att vi som stått kvar har fått kämpa ännu hårdare och blivit starka tillsamman­s som ett lag. Vi är vinnarskal­lar, det är så det ska vara.”

SÖREN BLOOM ÄR kommunikat­ionsansvar­ig för Kungsbacka DFF. Han är imponerad över tjejernas resa och engagemang i klubben.

– Det kan ösregna småspik från himlen men tjejerna skrattar ändå av förtjusnin­g. Har du kul på jobbet så gör du bra ifrån dig.

Han tror på vinst i Västerås mot BK30, även fast det är ”förbjudet” att säga högt.

– Det är så typiskt svenskt att vara försiktig men i hjärtat känner jag att det kommer bli roligt efter matchen. Han fortsätter: – Det vore underbart roligt att få bjuda in hela Kungsbacka till sista hemmamatch­en nästa vecka och då vara klara för Damallsven­skan.

Lagkapt

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? FINSLIPNIN­G. Träningen i veckan kan ha varit Kungsbacka­tjejernas sista som spelare i Elitettan. En poäng i dagens match borta i Västerås gör att de kan titulera sig ”allsvenska­r”.
Bild: MATHIAS BERGELD FINSLIPNIN­G. Träningen i veckan kan ha varit Kungsbacka­tjejernas sista som spelare i Elitettan. En poäng i dagens match borta i Västerås gör att de kan titulera sig ”allsvenska­r”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden