Göteborgs-Posten

Berg är en av idrottens

Han lägger ut orden när andra är försiktiga. Han sticker ut där de flesta vill passa in. Möt Andreas Berg, en av svensk idrotts största citatmaski­ner. – Folk säger att jag måste vara den mest pantade jäveln som finns, säger handbollss­pelaren i Alingsås.

-

HANDBOLL:

Rklaga på, men det skiter jag i. Hon ringer alltid efter matcherna och säger att ”Du får inte svära så mycket i intervjuer­na”. Då brukar jag svara att hon ska säga det till sin man i stället … det är han som har lärt mig. Tycker du att fler borde vara som du i hur de hanterar media?

– Ja, absolut. Det blir roligare med ärliga människor, eller hur? Jag tänker ofta på det när jag läser eller hör intervjuer. Alla säger exakt samma saker. Vissa intervjuer vet du exakt vad det kommer stå. Då läser du inte ens texten, men med andra personer känner du att ”Här kan det komma saker man inte har hört innan”. Det tycker jag är bättre. Är du ärlig så har du oftast egna grejer att säga eller tycka.

Anledninge­n till att många väljer att hålla igen i intervjusa­mmanhang tror han handlar om att de är rädda för att göra bort sig. – JAG TROR att ganska många försöker vara ärliga, men att man är orolig över att man ska säga något dumt.

Berg tar en klunk av sin energidryc­k, innan han tillägger:

– Det är klart att man måste ha en gräns, man kan hänga ut folk hur som helst. När jag åker hem från matcherna och vi har förlorat, då sitter jag ibland och kastar skit på spelare i mitt lag, ”Vad fan gjorde den personen i dag?”. Sådant kan jag säga till min flickvän eller morsan, och det är jag säkerligen inte ensam om att göra, det är så det funkar hos många.

– Men man säger det inte öppet. Fast om

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden