Göteborgs-Posten

Största citatmaski­ner

-

alla har nog fattat att det är så det är. Jag tycker det är så tråkigt att spela när jag inte är med i matcherna. Då står jag där på kanten och funderar på andra saker i livet i stället.

– Det är inte så jävla bra egentligen. Jag har kommit att tänka på det nu, och försökt ändra på det, men det är inte alltid så lätt ... jag försöker, men förlorar fortfarand­e ofta den kampen. Det låter som att det vore bäst om dina lagkompisa­r passade dig oftare ... – Haha! Ja, verkligen! Men även om han hade önskat sig en och annan passning mer är han ändå tillfreds med handbollsk­arriären i Alingsås och lycklig över att vara hemma i Göteborg. Staden han håller närmast hjärtat.

Livet har lyft igen efter två tunga proffsår i tyska storklubbe­n, Göppingen, dit Berg flyttade från Önnered 2015.

– Tyskland var ett helvete. Jag längtade som fan efter att bli proffs. Sedan när jag väl kom dit förstod jag tidigt att det inte var min grej.

Saknaden av familj och vänner blev snabbt stor.

– Jag är väldigt hemkär. Har man en gång bott i Göteborg kan man nog inte bo någon annanstans. Flickvänne­n bodde förvisso med mig i Tyskland och morsan och farsan var nere och hälsade på sex-sju gånger om året, men alla andra träffade man inte så ofta. Det var jävligt segt. – DET ENDA jag gjorde i Tyskland utöver att träna var att ligga på soffan och kolla film. Det var 40 minuters resa till Stuttgart, som var den närmaste större staden. I Göppingen fanns det ingenting. Hur kom det sig att du ändå orkade vara kvar där i två år?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden