Göteborgs-Posten

Juniorerna Frölundas sparkapita­l

När skadorna avlöser varandra kommer juniorerna till räddning för Frölunda. – Det är något som jag tycker vi ska vara jävligt stolta över, konstatera­r Pierre Johnsson, huvudträna­re i Frölundas J20-lag.

-

ISHOCKEY:

Lucas Raymond, Samuel Fagemo, Linus Nässén, Jonatan Lundin Andersson, Filip Hasa och Karl Henriksson.

Frölunda har kryllat av spelare som till vardags huserar i J20-laget.

Att steget mellan akademin och A-laget inte ska vara stort i klubben är något man länge värnat om. Under de senaste säsongerna har publiken i Scandinavi­um vant sig vid att se juniorer spela tillsamman­s med de rutinerade stjärnorna. INLEDNINGE­N AV ÅRETS säsong har inte varit något undantag. När Alagspelar­e så som Joel Mustonen, Oliwer Fjellström, Mattias Nörstebö och Filip Westerlund tvingas besöka sjukstugan finns det alltid en juniorer som är redo att träda fram.

Något som glädjer Pierre Johnsson, huvudträna­re för J20-laget.

– För det första vill jag säga att PIERRE JOHNSSON, det är få förunnat att få vara i en klubb som vågar ta upp juniorer istället för att värva. Det är något som jag tycker vi ska vara jävligt stolta över. Det är klart att det är kul när man ser att jobbet jag, och många därtill, gör får utdelning, säger han.

Men för att Frölunda ska kunna kalla upp juniorer när man, som i nuläget, drabbas av skador – ja då krävs det ju att det finns att ta av.

En stor del i förberedel­sen för SHL-spel handlar om en likhet mellan de två lagen.

– Att vi har samma spelfiloso­fi i föreningen, det tror jag är väldigt viktigt. Det skiljer inte så mycket på vårat spel jämfört med A-laget. Det är klart att det är lättare för en kille att komma in när man kan prata om smådetalje­r istället för det stora hela. Pierre Johnsson tillägger: – Sen är det klart att vi har jättedukti­ga killar som är ruskigt proffsiga och som vill spela SHL-hockey med Frölunda.

”För det första vill jag säga att det är få förunnat att få vara i en klubb som vågar ta upp juniorer istället för att värva.” Huvudträna­re J-20-laget

BRIST PÅ TALANG är det knappast i Frölundas akademi, det har bland annat Samuel Fagemo, Lucas Raymond och Linus Nässén bevisat.

Så en stor del av förberedel­serna, för att kunna ta klivet upp i finrum-

 ??  ?? EN AV DE LOVANDE. Frölundas Lucas Raymond ses som en av Hockeysver­iges största talanger.
EN AV DE LOVANDE. Frölundas Lucas Raymond ses som en av Hockeysver­iges största talanger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden