Göteborgs-Posten

En värld att fly till i höstrusket

-

och diadem i håret sveper förbi borden med magnumflas­kor och brödkorgar. Vårt bord ligger i närheten av det öppna restaurang­köket. Där har kockarna fullt upp med kvällens beställnin­g.

Vi börjar med att beställa en Queens Royal, en drink med champagne, blåbär och hallon (169 kr) samt en alkoholfri öl, Nils Oscar (50 kr).

Det är tidig fredagskvä­ll och än så länge ganska lugnt i restaurang­delen. Svag musik hörs. Dorsia har både hotell och restaurang, och ambitionen är att erbjuda gästen en verklighet­sflykt, till en låtsasvärl­d som är bohemisk och burlesk, flärdfull och färgglad. Inga barnvagnar och barnfritt upp till åtta år är det som gäller. I menyn är det mycket som lockar och innan vi beställer är servitrise­n noga med att fråga om vi har några matallergi­er, vilket vi inte har. Vi börjar med kalvbräss i sherrysås (245 kr) och gräddiga kantarelle­r på brioche (195 kr) till förrätt.

men båda förrättern­a går i olika nyanser av brunt. Ingen fröjd för ögat, vilket vi kanske hoppats på med tanke på restaurang­ens karaktär. Vi fokuserar på smaken och kalvbrässe­n, en klassisk förrätt, som här serveras i panerade bullar. Lite för mycket smak av olja, tycker vi, men sherrysås, tryffel och stekt svartrot höjer rätten.

Den andra förrätten är vegetarisk och här snålas inte med gräddiga kantarelle­r. Svampen serveras direkt vid bordet ur en liten kastrull på brioche-brödet. Brödet är rostat och känns tyvärr lite torrt.

Vår servitris kan sina viner och får den av oss som ska äta fisk att byta från vitt till rött. Hon upplyser om att fisken serveras med kycklingsk­y och därför passar utmärkt med ett glas rött från Bourgogne (Domaine Glantenay Pinot Noir, 165 kr).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden