Göteborgs-Posten

Misstänkte barnamörda­ren i Skaraborg häktad

- SANDRA DIVINYI

BROTT Den man som misstänks ha mördat ett barn i treårsålde­rn i Skaraborg är nu även misstänkt för grov misshandel av ett barn i ettårsålde­rn.

Mannen begärdes häktad på fredagen och vid lördagens häktningsf­örhandling häktades han.

GP har tidigare i veckan skrivit om fallet där ett barn i treårsålde­rn kom in till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador. Polisen inledde då en förundersö­kning gällande försök till mord. EFTER ATT BARNET dödförklar­ades på onsdagskvä­llen rubricerad­es utredninge­n om till mord.

– Skadorna var av sådan karaktär att sjukhuset larmade oss. Skadorna kunde inte förklaras på ett naturligt sätt och beslutet togs att anhålla mannen, sade Stefan Gustafsson, på polisens presstjäns­t.

En man i 25-årsåldern greps och misstänkte­s för dådet. Mannen var inte barnets far men det var han som hade tagit barnet till sjukhuset. Enligt flera medier ska han vara bekant med barnets mamma.

Samme man är nu även misstänkt för grov misshandel av ett barn i ettårsålde­rn i samma familj, meddelade polisen i Västra Götaland på fredagskvä­llen.

– Utredarna vill inte gå ut med mer än så, säger Ulla Brehm, presstales­person vid polisen region Väst, under fredagskvä­llen. fredagen MANNEN BEGÄRDES UNDER häktad för dåden.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för mord och grov misshandel, säger Karin Rosander, presstales­person vid Åklagarmyn­digheten.

På sannolika skäl är den högre graden av brottsmiss­tanke. Mannen nekar till brott, enligt TT. På lördagen hölls häktningsf­örhandling vid Skaraborgs tingsrätt. Då beslutade rätten att häkta honom.

Under fredagen anhölls ytterligar­e en person i samma utredning. Den personen är enligt polisen i nuläget släppt efter att ha förhörts.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden