Göteborgs-Posten

Skön seger för Frölunda – slog rivalen på bortais

- Andra perioden: Första backpar: Andra backpar: Tredje backpar:

ISHOCKEY Frölundas roadtrip är nu över. En roadtrip som avslutades med en blytung 4–3-seger borta mot Färjestad. – Jag skulle helst spela i Scandinavi­um varje match, säger Roger Rönnberg. Frölunda såg ut att ha segern mot Mora i sin hand 22 september. Men då föll laget ihop som ett korthus och efteråt var Roger Rönnberg riktigt förbannad över lagets brist på attityd i slutet av matchen.

Därefter har det varit en roadtrip för Frölunda med fem raka bortamatch­er – där det blivit fyra segrar.

– Den matchen mot Mora blev en väckarkloc­ka för oss alla. Man kan aldrig ta en seger för givet i den här ligan för det är alltid oerhört täta och jämna matcher, säger Roger Rönnberg efter segern mot Färjestad. EN SEGER SOM man ska tacka Johan Gustafsson lite extra för som storspelad­e på nytt. Detta i en match där Jonatan Sigalet fick sista ordet när han dundrade in 4–3 för Frölunda.

– Det är oerhört kul att se hur hårt grabbarna jobbar och det gör att man blir varm i hjärtat. På det sättet är jag väldigt glad över att stå i Frölundas bås. Sen finns det absolut saker som vi kan göra bättre rent spelmässig­t, säger Roger Rönnberg och fortsätter: – JAG HAR tjatat en hel del om det här med attityd och killarna tävlar verkligen nu och vill vinna. Vi hittar sätt att vinna även när vi inte är det spelförand­e laget och det är bra. ROGER RÖNNBERG Vi börjar anta den identitet vi har sagt att vi ska ha. Vi är ett hårt jobbande lag som jobbar för varandra.

Mot Färjestad imponerade Samuel Fagemo, Linus Nässén och Lucas Raymond på nytt. Den där talangfabr­iken i Frölunda verkar aldrig sina. har slutat ROGER RÖNNBERG, HAN att förvånas.

– Jag blir inte förvånad längre, jag är mer imponerad hur väl förberedda alla de här killarna är. Gänget nere i J18 och J20 gör ett fantastisk­t jobb, säger han och fortsätter:

– Sen är det många spelare som tar ett oerhört tungt lass nu så det kommer inte vara dåligt när vi får tillbaka spelare. Skönt att roadtripen är över? Svetsat samman er mer?

– Jag tror att killarna växer ihop på ett bra sätt av det här. Det är extra svårt att vinna på bortaplan av många olika skäl men det ska bli skönt att komma hem och spela i Scandinavi­um igen. Det längtar man efter. Efter fyra segrar på fem senaste, du vill inte fortsätta spela borta?

– Nej, skulle jag få välja så skulle jag spela varje match i Scandinavi­um. (1–2, 2–2, 0–0) Första perioden: 1–0 (2.45) Fabian Zetterlund (Mikael Wikstrand, Oskar Steen), 1–1 (3.18) Max Friberg (Jonathan Sigalet), 1–2 (19.28) Samuel Fagemo.

1–3 (1.42) Pathrik Westerholm (Viktor Ekbom), 2–3 (2.41) Gustav Rydahl (Fabian Zetterlund), 3–3 (4.38) Oskar Steen (Gustav Rydahl, Ilari Melart), 3–4 (11.28) Jonathan Sigalet (Ryan Lasch, Joel Lundqvist) spel fem mot fyra. Skott: 34–15 (14–5, 12–7, 8–3). Utv, Färjestad: 5x2. Frölunda: 4x2. Domare: Sören Persson, Lidköping, och Mikael Andersson, Mariefred. Publik: 8 250. SÅ VAR MATCHEN Ett rivalmöte som innehöll allt. Det var kamp, det var fart och mål i massor. En match där Frölunda drog det längsta strået efter att Johan Gustafsson på nytt gjort en stark match. En seger som gör att Frölunda tar kliv i tabellen. FRÖLUNDAS LAG Målvakter: Johan Gustafsson (Johan Mattson) Gustav Lindström, Chay Genoway. Jonathan Sigalet, Jacob Moverare. Anders Grönlund, Viktor Ekbom. Sjundeback: Kristoffer Gunnarsson Förstakedj­an: Patrik Carlsson, Joel Lundqvist, Ryan Lasch. Andrakedja­n: Tim Söderlund, Simon Hjalmarsso­n, Sebastian Stålberg. Tredjekedj­an: Samuel Fagemo, Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm. Fjärdekedj­an: Mats Rosseli Olsen, Linus Nässén, Max Friberg. Extraspela­re: Lucas Raymond. GP-LIGAN, FRÖLUNDA

”Matchen mot Mora blev en väckarkloc­ka för oss alla. Man kan aldrig ta en seger för givet i den här ligan”

 ?? Bilder: FREDRIK KARLSSON ?? MYCKET KÄNSLOR. Joel Lundqvist i en dispyt med Färjestads Fabian Zetterlund.
Bilder: FREDRIK KARLSSON MYCKET KÄNSLOR. Joel Lundqvist i en dispyt med Färjestads Fabian Zetterlund.
 ??  ??
 ??  ?? KVITTERADE. Max Friberg gjorde 1–1 mot Färjestad i går.
KVITTERADE. Max Friberg gjorde 1–1 mot Färjestad i går.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden