Göteborgs-Posten

Galna veckan för Fagemo – sex poäng på tre matcher

- FREDRIK JANLIND

ISHOCKEY Samuel Fagemo, 18, har haft en vecka som få andra kan drömma om. En vecka där han på allvar visat att han hör hemma i Frölundas A-lag. – Det har varit helt magiskt, säger han. Vi tar det från början.

I tisdags smällde Samuel Fagemo in tre puckar mot danska Ålborg i CHL-mötet. Den målfesten följde han upp med två assist borta mot Luleå i torsdags.

Under lördagen kom även första SHL-målet när han snodde pucken av Illari Melart var iskall när han nätade. Den pucken var lagkamrate­n Viktor Ekbom snabbt framme och tog vara på.

– Det är jag tacksam för, den hamnar på en fin hylla därhemma, säger Fagemo och fortsätter:

– Det är det största jag har varit med om i min karriär. Det är en milstolpe att göra mål i den här ligan. Hyfsad vecka va?

– Haha! Ja, det är en ganska sjuk vecka! Helt magiskt har Linus Fagemo gjorde 1–2 under mot Färjestad i går. det varit och det har gått bra i varje match. Sen har jag fått stort förtroende vilket jag är vilket tacksam över. Skönt att slå Färjestad?

– Det är en riktigt skön vinst för det var ganska hetsigt därute. Men det är bara roligt och jag gillar att spela när det är mycket känslor. Sen tycker jag att vi har bra kemi i vår kedja vilket underlätta­r mycket. FÖR ATT BLI bäst i familjen är det dock en bit kvar för Samuel Fagemo. Pappa Linus, gjorde 153 (96+57) poäng på 455 matcher i landets högsta serie.

Men poängen lär fortsätta trilla in för Samuel.

– Jag har bara varit avslappnad och kunnat spela mitt spel med ett högt självförtr­oende och då lossnar det också. Jag är sjukt tacksam över den här chansen och när det går bra så ökar ju bara självförtr­oendet, säger han. Redan i sitt andra byte i matchen kunde 18-åringen göra 1–0 och därmed sitt första SHL-mål bakom Stefan Steen i Örebros mål.

HV71 har haft problem i powerplay den här säsongen, men vid Örebros första utvisning i matchen var det dags för 2–0. Robert Figren stod fri vid bortre stolpen och gjorde inget misstag.

HV71 var det bättre laget i den första perioden och Örebro hade svårt att skapa något förutom ett jätteläge som Tylor Spink fick, men han missade.

Den andra perioden blev helt sönderryck­t av HV-utvisninga­r. Örebro fick spela hela tolv minuter av perioden

 ?? Bild: FREDRIK KARLSSON ?? POÄNG IGEN.
Bild: FREDRIK KARLSSON POÄNG IGEN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden