Göteborgs-Posten

FÖRÄNDRADE FÖRENINGEN

-

ger något, berättar han senare. Hur var träningen?

– Det var jättelugnt. Det kom ingen större skara. Det vara bara några stycken som stod där, inget som stack ut.

Därmed kan IFK Göteborg kliva vidare i lugn och ro, bort från mötet med Trelleborg och in i framtid.

Vad de inte vet är dock att en storm börjar ta form i horisonten. måste analyseras och sedermera hanteras. Frågan är bara hur.

– Det är klart att vi har pratat mycket i olika konstellat­ioner och det kommer fortsätta i dag (måndag) och i morgon (tisdag), både utifrån ett styrelse- och ledningspe­rspektiv, men även med Poya och Gren. Det är uppenbarli­gen något som inte fungerar och att man inte har kommit hela vägen fram. Sedan vems fel det är, det har vi inte diskuterat. Men vad är det vi kan göra? Behöver vi göra någon förändring, i så fall gör vi rätt förändring, eller ska vi köra på?, säger Markusson. HAN HUTTRAR TILL i höstrusket och berättar sedan att ordningsfö­ljden kommer vara den logiska: Diskussion­er först, sedan ett beslut. Ska de tro på vad de gör nu eller förändra något? Och i så fall vad?

– Vi tar situatione­n på extremt stort allvar, givetvis. Vi försöker göra en så samlad och grundlig analys som möjligt, säger Markusson och vandrar in till Kamratgård­en för att förvandla ord till handling.

Ett par timmar senare har han, tillsamman­s med klubbens övriga ledning, hittat riktningen de vill MÅNDAG ta, enligt GP:s uppgifter. En förändring av den sportsliga organisati­onen är nödvändig, minst en ny röst behövs.

Inga definitiva beslut tas, men enligt uppgifter till GP innebär förändring­en där och då att både Poya Asbaghi och Alf Westerberg sparkas. Jonas Olsson, akademiche­f, och Hjalmar Jonsson, U19-tränare, är de som ska ersätta.

Att göra sig av med Mats Gren är inget alternativ under måndagskvä­llen, enligt uppgifter till GP.

Visst, sportchefe­n är satt under lupp, det har Max Markusson poängterat flera gånger under hösten, men några diskussion­er om att sparka honom äger inte rum under måndagen.

Nyheten om att Poya Asbaghi och Alf Westerberg är på väg att få sparken slår ner som en bomb i fotbollssv­erige. Rubrikerna blir stora och många.

Ett par timmar efter GP:s publicerin­g väljer IFK Göteborg att kommentera uppgiftern­a. Detta görs via en skriftlig dementi på klubbens hemsida.

Nyheten om att Poya Asbaghi och Alf Westerberg är på väg att få sparken slår ner som en bomb i fotbollssv­erige. Rubrikerna blir stora och många.

”VANLIGTVIS BRUKAR INTE IFK Göteborg kommentera rykten eller spekulatio­ner. Beträffand­e den artikel som Göteborgs–Posten i kväll

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden