Göteborgs-Posten

Linköping missar topp tre-placering

- MAKOTO ASAHARA

FOTBOLL En match som hamnade i schemamäss­ig kläm för Linköping. Det utnyttjade gästande Eskilstuna till fullo på Linköping arena – vilket innebär att den regerande svenska mästaren garanterat missar en topp tre-placering i damallsven­skan. Ett nyligen avslutat landslagsu­ppehåll, och en viktig Champions League-drabbning mot Paris SG i veckan.

Med det i åtanke så var hemmamötet med Eskilstuna en match som hamnat ”mitt emellan” för stjärnorna i Linköping, som sedan tidigare är avhängda i den absoluta toppstride­n i damallsven­skan.

– Det klart att man har i bakhuvudet att det är den matchen man längtar till att spela, sade Kosovare Asllani till C More, med blickarna mot Parismötet, inför matchen.

Det verkade dock inte vara några bekymmer med inställnin­gen, åtminstone till en början på Linköping arena, där hemmalaget hade sin beskärda del lägen att få första ordet i målprotoko­llet. Ett inlägg som var nära att segla in, en språngnick av Asllani och ett bra skottläge för Filippa Angeldal fanns i highlights­paketet efter de första 50 minuterna.

Efter det fick i stället Eskilstuna ett superläge att ta ledningen i den 54:e minuten när Felicia Karlsson fick öppet mål, må så vara ur något snäv vinkel, men träffade stolpen. KÄNSLAN AV SNÖPLIGHET som infann sig skulle bli kortvarig för gästerna.

En hörna i minut 55 hittade mittfältar­en Ngozi Okobi som omarkerad kunde nickade in 1–0.

I den 72:a minuten hade dessutom Mimmi Larsson ett ypperligt läge att sätta ett 2–0-mål, men Nyström var snabbt nere vid första stolpen och avvärjde det luriga avslutet.

1–0-målet räckte dock gott och väl i slutändan.

Ett resultat som dessutom innebar att inte bara guldet är förlorat för LFC, utan även att varken en andra- eller tredjeplat­s är möjlig. Något som innebär att det med största sannolikhe­t inte blir någon Champions League-fotboll i Östergötla­nd nästa år. Vilket i och för sig kanske innebär att matchen mot Paris blir ännu viktigare för LFC.