Göteborgs-Posten

Maxad nostalgi med Arvingarna

-

PREMIÄR. KROGSHOW ARVINGARNA Kajskul 8, fredag Bakgrundss­tämmorna Videoklipp­en 620

”Va fan, en ballad? Vi är ju inte ens svettiga ju.”

Strax halvvägs in i konserten spelar Arvingarna Finns det någon annan nu och gänget som nyligen har dansat till publikfavo­riter som Kung i stan lommar iväg. Andra passar på att gå in i en tryckare.

Energin i lokalen är för tillfället lite låg. Men det är nog inte balladens fel, inte heller bandets. För Arvingarna är skickliga. Både musikalisk­t och som scenperson­er.

Kanske är det istället att majoritete­n av kroggäster­na fortfarand­e är sittande efter maten. Kanske är det att lokalen är varm och att publiken nu har varit där i många timmar. OBEROENDE AV VARFÖR kommer energin egentligen inte tillbaka i full kraft igen förrän mot slutet av konserten.

På Kajskjul 8 gör Arvingarna sin första krogshow. Den har fått det passande namnet Hits, härliga återblicka­r och party.

Och det är verkligen en hitkavalka­d. Under loppet av ett par timmar hinner bandet riva av inte mindre än tre medleyn. I de två första hyllas inspiratör­erna The Beach Boys och Queen.

Det går rappt och även om man inte kan begära att Casper ska hålla jämnt med Freddie Mercurys legendaris­ka pipa, gör han det riktigt bra. I WANT TO BREAK FREE blir till Radio ga ga och när Don’t stop me now kommer har nog åtminstone hälften av den fullsatta publiken ställt sig upp.

De fyra dansbandss­önerna är skickliga. Inte minst har deras 29 år ihop resulterat i en oerhörd samsjungen­het.

Det är förståelig­t att de väljer att ägna fem låtar till The Beach Boys, för när Partilleba­ndet ooar och aaar i ackord låter de ofta lika bra som surfrockar­na.

Det tredje medleyt väljer bandet att ägna åt Casper Janebrinks prestation­er i TV4-programmet Stjärnorna­s stjärna. När de spelar YMCA kommer också ett tryck tillbaka i lokalen som bara bräcks av den självklara klassikern – Eloise. SAMTIDIGT BÖRJAR JAG bli en aning frustrerad. Nog för att det är härligt när publiken bokstavera­r tillsamman­s med armarna i luften. Men det börjar också känns lite väl mycket after ski och Arvingarna, som har en egen enorm katalog av ösiga hits, börjar likna ett cover-

 ??  ?? Trots att de har 29 år på nacken som grupp är detta Arvingarna­s allra första krogshow .
Trots att de har 29 år på nacken som grupp är detta Arvingarna­s allra första krogshow .

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden