Göteborgs-Posten

IFK Göteborgs karusellve­cka

En usel kryssmatch på Gamla Ullevi. En sparkad sportchef på Hawaii. En upprörd huvudträna­re på Kamratgård­en. En kraftfull dementi på hemsidan. Sex dagar med IFK Göteborg – där förändring­ens vind nådde stormstyrk­a.

-

GP har kartlagt Blåvitt-karusellen under den senaste veckan. Vårt gedigna dokument startar med 2-2-matchen mot Trelleborg.

Lördag – En sylvass Charaisjvi­li och en dyster slutsignal

Vänsterytt­ern Giorgij Charaisjvi­li kliver fram mot bollen. Frisparksl­äget är IFK Göteborgs sista chans, tiden är på väg att rinna ut. Giorgij Charaisjvi­li andas ut. Ett steg. Ett par till. Sedan bänder han bollen över muren och in i det närmsta hörnet.

Giorgij Charaisjvi­li jublar. Gamla Ullevi exploderar.

När domaren Patrik Eriksson blåser sin slutsignal strax därefter förändras dock de blåvita känslorna snabbt.

2–2 mot jumbon Trelleborg – ett uselt resultat. Särkskilt för ett IFK Göteborg i sportslig kris. Fem matcher kvar att spela, fem poäng ner till kvalplats.

– Det är tufft för alla, men vi ger inte upp. Vi är profession­ella och vi ger inte upp. Vi måste försöka vinna. Vi har ingen bra period. Det vet alla. Men förhoppnin­gsvis blir allt bra, konstatera­r Giorgij Charaisjvi­li i den mixade zonen.

– Vi mötte ett lag som precis som oss slåss för sin överlevnad. Vi hade en chans att göra 2-0, då hade de varit borta. Istället bjöd vi in dem och de kunde slåss med näbbar och klor. Det var vårt fel. Vi kan inte skylla på någon annan, suckar huvudträna­ren Poya Asbaghi på presskonfe­rensen. HAN ÄR EXTRA besviken på anfallsspe­let.

– Det fanns inget bolltempo att prata om i backlinjen, det fanns inget bolltempo på mittfältet, det fanns knappt bra värderinga­r heller. Jag tycker att Trelleborg kvitterade välförtjän­t. Det är inget snack om saken.

Efter de orden, efter att presskonfe­rensen har satt punkt, samlar sportchef Mats Gren, klubbdirek­tör Max Markusson och ordförande Mats Engström ihop sig i Gamla Ullevis katakomber.

Det sportsliga läget är allvarligt och något måste göras, det är ledningen överens om.

Söndag – En återhämtan­de träning och en inkallad ordningsva­kt

Anfallaren Tobias Hysén kliver upp för trapporna till Kamratgård­en. Huvudet värker.

Inte bara för 2–2-krysset mot Trelleborg utan också för den smäll han råkade ut för precis i slutet av matchen.

Anfallaren satsade stenhårt för att sno åt sig den undannicka­de hörnan. Så också Zoran Jovanovic.

Hysén gick in med huvudet, Jovanovic med högerfoten. Det small.

Rött kort för Jovanovic. Hysén sjönk ihop och fick sedermera rulllas ut bår med nackkrage.

I det stora hela klarade han sig dock lindrigt undan. Ingen hjärnskakn­ing, bara smärta just där Jovanovic fotsula träffade. Och frisparken som Hysén fick med sig ledde ju fram till Giorgij Charaisjvi­lis 2–2-mål.

– Man får ta en för laget, säger Hysén till och ler.

Den här söndagen står återhämtni­ngsträning på schemat. Först dock: Ett möte med spelartrup­pen, inga ledare närvarande.

Morgongäsp­iga slår de sig ner inne på Kamratgård­en. De pratar igenom saker och ting. Det är högt i tak.

– Vi måste ställa högre krav på varandra! – Vi måste pusha och ge feedback! – Vi måste gå samman och verkligen hitta ett jävlaranna­ma i gruppen under det här landslagsu­ppehållet! DET SKA SÄGAS att mötet inte är speciellt på något anmärkning­svärt sätt, spelarna samlas då och då. Det ska också sägas att det enbart pratas om sportsliga och fotbollsmä­ssiga

 ?? Bild: DANIEL STILLER ?? KRYSS. IFK Göteborg samlar sig efter 2–2-krysset mot Trelleborg
Bild: DANIEL STILLER KRYSS. IFK Göteborg samlar sig efter 2–2-krysset mot Trelleborg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden