Göteborgs-Posten

Skräcktema på Liseberg

- KARIN JANSSON karin.jansson@gp.se

NYHETER: Lisebergs nöjespark har lagt sommaren bakom sig och antagit en läskigare skepnad lagom till halloween. I stället för gröna kaniner är det nu fågelskräm­mor, zombies, spindelnät och mängder av pumpor som pryder parken.

Lisebergs nöjespark har lagt sommaren bakom sig och antagit en läskigare skepnad. Fågelskräm­mor, zombies, spindelnät och mängder av pumpor pryder nu parken.

– Det är inte läskigt. Det är inte mörkt ens. Det är bara lite pumpor som skrämmer oss, sa fyraåriga Alicia Flach som ovetandes hade undsluppit skräckhuse­t.

DET VAR MÅNGA barnfamilj­er som hade passat på att besöka parken denna ovanligt varma hösthelg. Några av dem var Niklas Pettersson som tagit med sin dotter Sophie Andersson för att åka karusell och insupa atmosfären. De brukar passa på när det är just Halloween-tema.

– Det är en upplevelse för hela familjen att vara här. De gör det väldigt fint, sa Niklas Pettersson.

Halloweenp­arken öppnade i fredags och beskrivs av försäljnin­gschefen Malin Lundström som både läskig och underhålla­nde.

– Vi har Happy Halloween som är det glada och det familjära med vackra pumpor och färger. Sedan har vi även Scary Halloween som är ett tematisera­t område. Gillar man skräck ska man absolut gå dit, säger hon.

Årets stora satsning i parken heter ”Cirkus Bisarr” och riktar sig till de äldre besökarna.

– Det är en ganska konstig cirkus med ganska bisarra clowner

och filurer som kommer fram efter klockan 17. Det här får bara barn över 11 år ta del av, berättar Malin Lundström.

DET VERKAR INTE vara brist på kreativite­t när Liseberg ska arrangera skräcktema. I deras pressutski­ck lockar de med magsjuka gastar, ljusskygga zombies och elaka, instängda barn på vindar. Skräckattr­aktionen Shocker tar med besökaren på en åktur i en bur genom

bland annat blodiga operations­salar och fängelsehå­lor.

Tidigare i höstas stoppades Lisebergs reklamfilm för Halloween på Youtube då man ansåg att den helt enkelt var för läskig.

– Det kan jag förstå. Jag är själv en sån som inte gillar så läskiga saker. Men det finns ju en publik som vill ha det och tycker att det är triggande. Halloween är väldigt brett för alla. Man kan gå i parken utan att bli skrämd. Men de som vill bli

skrämda kan verkligen bli det på kvällarna, säger hon.

Någon som verkade ha undvikit den läskiga delen av parken var fyraåriga Alicia Flach från Alingsås. GP träffade henne i Kaninlande­t där hon fick en ansiktsmål­ning föreställa­nde en dödskalle.

–Det är inte läskigt. Det är inte mörkt ens. Det är bara lite pumpor som skrämmer oss, sa hon.

 ??  ??
 ?? Bild: JONAS LINDSTEDT ?? NÖJD. Alicia Flach från Alingsås blev missnöjd med sin ansiktsmål­ning förra året då hon målades som en söt kanin. I år var hon betydligt nöjdare.
Bild: JONAS LINDSTEDT NÖJD. Alicia Flach från Alingsås blev missnöjd med sin ansiktsmål­ning förra året då hon målades som en söt kanin. I år var hon betydligt nöjdare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden